Rozgnieć ząbek czosnku, a następnie wymieszaj go z musztardą, dwiema łyżeczkami brązowego cukru, łyżeczką chili w proszku oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na końcu dodaj oliwę i wymieszaj całość.
Obtocz dokładnie udka w marynacie i pozostaw je na 20 minut.
Umieść udka w koszu i wsuń do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut.
Sprawdzaj co kilka minut udka – powinny być pieczone do momentu, kiedy uzyskają brązowy kolor.
Gdy mają już taką barwę, obniż temperaturę urządzenia airfryer do 150°C i piecz udka przez następne 10 minut, aż będą gotowe.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej