3 łyżki drobno posiekanej kolendry lub natki pietruszki
100 ml soku z granatów
4 steki z sarny o temperaturze pokojowej
2 łyżki masła
1 granat
świeżo zmielony czarny pieprz
- blacha do pieczenia wysmarowana tłuszczem
- robot kuchenny z końcówką tnącą
Jak przygotować słodkie oblicze papryki:
Podsmażaj orzechy włoskie na patelni przez 2–3 minuty i pozostaw do ostygnięcia.
Zamocuj w robocie kuchennym końcówkę tnącą, a następnie dodaj orzechy włoskie, czosnek, 2 łyżki oleju i kolendrę. Zmiksuj na gładką masę, dodając sok z granatów. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 150°C. Przypraw steki solą i pieprzem (lepiej osolić je teraz niż po smażeniu, nabiorą wówczas więcej smaku). Rozgrzej masło z resztą oleju i podsmażaj steki przez 2–3 minuty, aż się zrumienią, przewracając je na drugą stronę w połowie czasu.
Podawaj steki z sosem z orzechów włoskich i pestkami granatu.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Ile wat i obrotów powinna mieć wyciskarka wolnoobrotowa?
Zobacz więcej
Air fryer – jak wybrać frytkownicę beztłuszczową?
Zobacz więcej
Ciasto w airfryerze – czy da się je upiec?
Zobacz więcej