Grubo posiekaj migdały, korzystając z rozdrabniacza blendera ręcznego. Następnie zmieszaj w dużej misce posiekane migdały z mąką, proszkiem do pieczenia i brązowym cukrem.
Rozetnij laskę wanilii i wyskrob nasiona. Dodaj je do jajek w oddzielnej misce i ubij za pomocą blendera ręcznego z końcówką do ubijania piany. Dodawaj jajka do suchych składników, mieszając je do uzyskania lepkiego ciasta.
Uformuj ciasto w dwa podłużne wałki i umieść je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Ciasta urosną w piekarniku, więc zostaw między nimi co najmniej 5 cm odstępu. Piecz przez 30 minut w temperaturze 170°C.
Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż trochę ostygną, a następnie pokrój na kawałki o grubości ½ cm. Umieść pokrojone kawałki na ruszcie i piecz przez kolejne 10–15 minut w temperaturze 160°C, aż staną się kruche i złocistobrązowe. Biscotti można przechowywa
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej