Porcje8 p,Czas przygotowania:10 m,Czas gotowania na parze:60 m
Desery i wypieki
Czekolada
30–60 minut
Mąka
Mikser
Owoce
Składniki
150 g masła
150 g czekolady
3 jajka
200 g cukru trzcinowego
100 g mąki
100 g drobno posiekanych orzechów pekan
naczynie żaroodporne wysmarowane tłuszczem
Jak przygotować słodkie oblicze papryki:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Rozpuść w rondlu na małym ogniu masło z czekoladą. Zdejmij rondel z ognia zaraz po rozpuszczeniu. Wlej zawartość do miski.
Wmieszaj jajka i używając miksera, ubijaj je do uzyskania kremowej, spienionej masy. Dodaj przesianą mąkę i mieszaj składniki wraz z orzechami pekan. Przenieś masę do naczynia żaroodpornego i piecz ciasteczka przez 30 minut do momentu, gdy ich powierzchnia będzie sucha, ale wewnątrz nadal będą wilgotne. Pokrój na małe kwadraty. Zawsze możesz mieć więcej niż jedno!
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej