0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Kremowe bułeczki serowe

    Rozpływają się w ustach

    Porcje 1 p, Czas gotowania na parze: 120 m
    Blender
    Bezorzechowa
    Wegetariańska
    Przystawki
    Ser
    Mąka
    Ponad 90 minut

    Składniki

    • Ciasto:
    • 2 jaja
    • 100 ml oleju
    • 4 łyżki cukru
    • ½ łyżki soli
    • 350 ml letniego mleka
    • 50 g startego parmezanu
    • 10 g aktywnych suchych drożdży lub 37,5 g świeżych drożdży
    • 750 g mąki uniwersalnej
    • Przybranie:
    • 2 łyżki roztopionego masła
    • starty parmezan
    • Nadzienie:
    • 250 ml mleka
    • 2 łyżeczki soli
    • 3 łyżki mąki kukurydzianej
    • 1 łyżka masła

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • W blenderze połącz jajka, olej, cukier, sól, mleko oraz ser i miksuj przez 1 minutę.
    • W dużej misce wymieszaj mąkę i drożdże. Przelej wymieszane składniki z blendera do miski z mąką i ubijaj mikserem do uzyskania jednolitej masy.
    • Uformuj z ciasta 25-30 bułeczek (wielkości mandarynki) i odłóż je na 1 godzinę na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C.
    • Piecz bułeczki w piekarniku przez 20 minut, aż staną się złociste. Wyjmij z piekarnika, posmaruj masłem i posyp parmezanem.
    • Następnie wymieszaj wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem parmezanu. Podgrzej mieszankę składników aż zacznie gęstnieć, następnie zdejmij ją z ognia i wmieszaj parmezan.
    • Przekrój bułeczki w poprzek, posmaruj jedną połowę nadzieniem i ponownie nałóż na górę drugą połowę. Podawaj ciepłe.
    • Całkowity czas przygotowania: 2 godziny
    Przepis na niezwykle zdrowe kremowe bułeczki serowe | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.