10 g aktywnych suchych drożdży lub 37,5 g świeżych drożdży
750 g mąki uniwersalnej
Przybranie:
2 łyżki roztopionego masła
starty parmezan
Nadzienie:
250 ml mleka
2 łyżeczki soli
3 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżka masła
Jak przygotować słodkie oblicze papryki:
W blenderze połącz jajka, olej, cukier, sól, mleko oraz ser i miksuj przez 1 minutę.
W dużej misce wymieszaj mąkę i drożdże. Przelej wymieszane składniki z blendera do miski z mąką i ubijaj mikserem do uzyskania jednolitej masy.
Uformuj z ciasta 25-30 bułeczek (wielkości mandarynki) i odłóż je na 1 godzinę na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C.
Piecz bułeczki w piekarniku przez 20 minut, aż staną się złociste. Wyjmij z piekarnika, posmaruj masłem i posyp parmezanem.
Następnie wymieszaj wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem parmezanu. Podgrzej mieszankę składników aż zacznie gęstnieć, następnie zdejmij ją z ognia i wmieszaj parmezan.
Przekrój bułeczki w poprzek, posmaruj jedną połowę nadzieniem i ponownie nałóż na górę drugą połowę. Podawaj ciepłe.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Ile wat i obrotów powinna mieć wyciskarka wolnoobrotowa?
Zobacz więcej
Air fryer – jak wybrać frytkownicę beztłuszczową?
Zobacz więcej
Ciasto w airfryerze – czy da się je upiec?
Zobacz więcej