Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu. Wrzuć na oliwę ząbki czosnku (nieobrane) i pozostaw na bardzo małym ogniu na 15 minut, aż zmiękną, uważając by się nie przypaliły. Pozostaw w oliwie do ostygnięcia.
Do robota kuchennego podłącz tarczę emulgacyjną. Wyciśnij kciukiem i palcem wskazującym ząbki czosnku do miski (wyrzuć skórkę). Dodaj żółtko, musztardę, ocet i szczyptę soli. Miksuj przez 15 sekund.
Do miski uruchomionego robota dodawaj przez otwór na produkty oliwę od smażenia czosnku małym strumieniem. Co chwilę przestawaj dolewać, by oliwa mógł się dobrze połączyć z żółtkiem.
Po dolaniu całości oliwy czosnkowej możesz dolać olej słonecznikowy w trochę szybszym tempie. Miksuj, aż otrzymasz gęsty, kremowy majonez. Przypraw do smaku.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej