Sposób przygotowania – jak przygotować doskonale kremowy majonez:
Rozbij trzy jajka i wydobądź z nich żółtka. Dokładnie wymieszaj je z łyżką francuskiej musztardy i dwiema łyżkami soku z cytryny (możesz robić to ręcznie lub skorzystać blendera). W trakcie mieszania dodawaj co jakiś czas po kropli oliwy.
Po wchłonięciu pierwszej partii oliwy, wlej cienkim strumieniem resztę oliwy, aż do momentu uzyskania kremowego, żółtego sosu.
Jeśli sos zaczyna się rozdzielać, natychmiast dodaj do niego łyżkę świeżo zagotowanej wody.
Całkowity czas przygotowania: 15 minut
Na koniec dopraw całość do smaku szczyptą soli morskiej i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, dodaj do całości trochę więcej musztardy.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej