Porcje4 p,Czas przygotowania:10 m,Czas gotowania30 m
0–30 minut
Makaron, kluski lub ryż
Warzywa
Startery i przekąski
Blender ręczny
Wegetariańska
Składniki
500 g szparagów
1 łyżeczka cukru
25 g masła
150 ml śmietanki
150 ml wytrawnego białego wina
1 łyżka świeżego, drobno posiekanego estragonu
Instrukcje
Najpierw odetnij lub odłam zdrewniałe końce szparagów. Pozostałe części grubo obierz i pokrój w plastry (czubki pozostaw w całości). Gotuj obierki i zdrewniałe końce przez 10 minut w 750 ml wody z cukrem i szczyptą soli do smaku.
W międzyczasie roztop masło w głębokim garnku i krótko podsmaż plasterki szparagów na dużym ogniu (niepokrojone czubki zachowaj na później), dodaj śmietankę i zmniejsz nieco ogień. Przecedź wodę z obierkami i wlej wraz z białym winem do podsmażonych kawał
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Małe AGD do kuchni
Zobacz więcej
Malakser kuchenny - czym jest i do czego służy?
Zobacz więcej
Przegląd blenderów kielichowych z bidonami Philips
Zobacz więcej