Rozgrzej olej w głębokim garnku i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta. Dodaj marchewki, kmin oraz 1 łyżkę liści kolendry i podsmażaj na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając przez cały czas. Następnie dolej bulion i gotuj marchewki przez ok. 15 mi
Zmiksuj marchewki i bulion w blenderze na gładką masę, miksując je na najwyższych obrotach (ustawienie MAX) przez co najmniej 1 minutę. W razie potrzeby podgrzej ponownie i przypraw do smaku.
Podawaj z łyżką śmietany crème fraîche i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posypaną listkami kolendry.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Ile wat i obrotów powinna mieć wyciskarka wolnoobrotowa?
Zobacz więcej
Air fryer – jak wybrać frytkownicę beztłuszczową?
Zobacz więcej
Ciasto w airfryerze – czy da się je upiec?
Zobacz więcej