CYBER MONDAY z rabatami do -48%! Sprawdź
Dni
Godzin
Minut
Sekund
CYBER MONDAY z rabatami do -48%! Sprawdź
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Zupa marchewkowa z kolendrą

    Gęsta i kremowa z odrobiną słodyczy

    Porcje 4 p, Czas gotowania na parze: 30 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    30–60 minut
    Startery i przekąski
    Blender ręczny
    Wegetariańska

    Składniki

    • 1 pęczek marchwi
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 posiekana cebula
    • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
    • 2 łyżki świeżych, posiekanych listków kolendry
    • 1 litr bulionu warzywnego
    • 4 łyżeczki śmietany crème fraîche
    • świeżo zmielony czarny pieprz

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Umyj i pokrój marchewki.
    • Rozgrzej olej w głębokim garnku i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta. Dodaj marchewki, kmin oraz 1 łyżkę liści kolendry i podsmażaj na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając przez cały czas. Następnie dolej bulion i gotuj marchewki przez ok. 15 mi
    • Zmiksuj marchewki i bulion w blenderze na gładką masę, miksując je na najwyższych obrotach (ustawienie MAX) przez co najmniej 1 minutę. W razie potrzeby podgrzej ponownie i przypraw do smaku.
    • Podawaj z łyżką śmietany crème fraîche i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posypaną listkami kolendry.
    • Czas przygotowania: 30 minut
    Świąteczny kujulpan - Przepis na pyszne danie prosto z Korei | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.