Sposób przygotowania – jak przygotować czosnkową ciabattę z mozzarellą i domowej roboty pesto:
Włóż liście bazylii, orzeszki piniowe i 1 ząbek czosnku do rozdrabniacza blendera ręcznego. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i zmiksuj. W razie potrzeby dodaj jeszcze trochę oliwy z oliwek aż do uzyskania właściwej konsystencji, a następnie dodaj ser i zmiksuj całość.
Wyjmij z piekarnika i wetrzyj w nie resztę czosnku, gdy kromki będą jeszcze ciepłe. Połóż na nich plasterki mozzarelli i trochę pesto.
Pokrój ciabattę na grube kromki i upiecz je na złocistobrązowo.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Ile wat i obrotów powinna mieć wyciskarka wolnoobrotowa?
Zobacz więcej
Air fryer – jak wybrać frytkownicę beztłuszczową?
Zobacz więcej
Ciasto w airfryerze – czy da się je upiec?
Zobacz więcej