Porcje4 p,Czas przygotowania:0 m,Czas gotowania na parze:20 m
0–30 minut
Warzywa
Bezorzechowa
Blender ręczny
Ser
Startery i przekąski
Ziemniaki
Składniki
3 dymki
4 łyżki oliwy z oliwek
300 g ziemniaków, w małych kostkach
125 ml śmietany crème fraîche
1 łyżeczka tymianku
750 ml bulionu z kurczaka
250 g grzybów (różne gatunki)
100 g tartego parmezanu
1 łyżka oleju truflowego
Jak przygotować słodkie oblicze papryki:
Sposób przygotowania – jak przygotować zupę ziemniaczaną z olejem truflowym:
Pokrój dymki na krążki, oddzielając od siebie części białe i zielone. Rozgrzej 2 łyżki oleju w głębokim garnku i podsmaż białe części dymek. Dodaj ziemniaka, smaż na dużym ogniu przez 2 minuty, a następnie dodaj śmietanę crème fraîche i tymianek. Dolej bulionu.
W międzyczasie rozgrzej resztę oleju na patelni i smaż grzyby przez 5 minut, a następnie przypraw do smaku i skrop olejem truflowym.
Zmiksuj zupę za pomocą blendera ręcznego i przypraw do smaku.
Podawaj w głębokich miseczkach, z dodatkiem smażony grzybów, posypaną serem i zielonymi częściami dymek.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Ile wat i obrotów powinna mieć wyciskarka wolnoobrotowa?
Zobacz więcej
Air fryer – jak wybrać frytkownicę beztłuszczową?
Zobacz więcej
Ciasto w airfryerze – czy da się je upiec?
Zobacz więcej