0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Zupa ziemniaczana z olejem truflowym

    Coś na poprawienie nastroju z nutką luksusu

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 0 m, Czas gotowania na parze: 20 m
    0–30 minut
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Blender ręczny
    Ser
    Startery i przekąski
    Ziemniaki

    Składniki

    • 3 dymki
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 300 g ziemniaków, w małych kostkach
    • 125 ml śmietany crème fraîche
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 750 ml bulionu z kurczaka
    • 250 g grzybów (różne gatunki)
    • 100 g tartego parmezanu
    • 1 łyżka oleju truflowego

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Sposób przygotowania – jak przygotować zupę ziemniaczaną z olejem truflowym:
    • Pokrój dymki na krążki, oddzielając od siebie części białe i zielone. Rozgrzej 2 łyżki oleju w głębokim garnku i podsmaż białe części dymek. Dodaj ziemniaka, smaż na dużym ogniu przez 2 minuty, a następnie dodaj śmietanę crème fraîche i tymianek. Dolej bulionu.
    • W międzyczasie rozgrzej resztę oleju na patelni i smaż grzyby przez 5 minut, a następnie przypraw do smaku i skrop olejem truflowym.
    • Zmiksuj zupę za pomocą blendera ręcznego i przypraw do smaku.
    • Podawaj w głębokich miseczkach, z dodatkiem smażony grzybów, posypaną serem i zielonymi częściami dymek.
    • Całkowity czas przygotowania: 20 minut
    Zupa ziemniaczana z olejem truflowym - Przepis na eleganckie danie | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.