0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Thai Fish Cakes with Mango Salsa

    Tajskie ciasteczka rybne z sosem salsa z mango

    Tajskie ciasteczka rybne z sosem salsa z mango

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 20 m, Czas gotowania na parze: 14 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Ryba
    Bezlaktozowa
    30–60 minut
    Startery i przekąski
    Airfryer
    Bezmleczna
    Bezglutenowa
    Owoce

    Składniki

    • 1 dojrzałe mango
    • 1½ łyżeczki czerwonej pasty chili
    • 3 łyżki świeżej kolendry lub natki pietruszki
    • Sok i skórka z 1 limonki
    • 500 g filetów z białej ryby (dorsz, tilapia, panga, mintaj)
    • 1 jajko
    • 1 drobno posiekana cebula dymka
    • 50 g wiórków kokosowych

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Obierz mango i pokrój w małe kostki. Wymieszaj w misce kostki mango z ½ łyżeczki czerwonej pasty chili, 1 łyżką kolendry oraz sokiem i skórką z połowy limonki.
    • Utrzyj rybę na purée robotem kuchennym, a następnie wymieszaj z 1 jajkiem, 1 łyżeczką soli oraz pozostałą częścią skórki z limonki, czerwonej pasty chili i soku z limonki.
    • Wymieszaj z pozostałą kolendrą, cebulą dymką i dwiema łyżkami wiórków kokosowych.
    • Umieść pozostałe wiórki kokosowe na głębokim talerzu. Podziel masę rybną na 12 porcji, uformuj okrągłe ciasteczka i obtocz wiórkami kokosowymi.
    • Włóż sześć ciasteczek rybnych do kosza i wsuń go do urządzenia airfryer nagrzanego do 180°C. Ustaw zegar na 7 minut i piecz ciasteczka do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor. Usmaż pozostałe ciasteczka rybne w ten sam sposób.
    • Podawaj ciasteczka rybne z sosem salsa z mango. Świetnie smakują z ryżem pandan i podsmażoną kapustą pak choi.
    Przepis na tajskie ciasteczka rybne z sosem salsa z mango | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.