Smaczna i sycąca kanapka z indykiem
Porcje 1 p, Czas przygotowania: 20 m
Składniki
- 1 bochenek chleba (pokrojony na kromki, bez skórek)
- 250 g serka śmietankowego
- 150 g majonezu
- 1 łyżeczka curry
- 4 średniej wielkości jabłka
- 700 g piersi wędzonego indyka, pokrojone w plastry
Instrukcje
- Sposób przygotowania – jak przygotować smaczną i sycącą kanapkę z indykiem:
- Wymieszaj razem 250 g serka śmietankowego, 150 g majonezu i łyżeczkę curry, aż do uzyskania rzadkiego sosu.
- W robocie kuchennym, używając tarczy do krojenia, pokrój jabłka na plasterki.
- Posmaruj plasterki jabłek przygotowaną wcześniej masą serową, aby zapobiec ich odbarwieniu.
- Pokrój bochenek na kromki i usuń z nich skórki.
- Nałóż na jedną kromkę chleba plasterki jabłka, a następnie plasterki indyka i przykryj drugą kromką chleba. W taki sam sposób przygotuj kolejne kanapki.
- Kanapki z indykiem mogą być traktowane jako pożywne i sycące śniadanie, doskonale nadają się również na drugie śniadanie lub do zabrania w podróż.
- Całkowity czas przygotowania: 20 minut
Zobacz też:
Małe AGD do kuchni
Zobacz więcej
Malakser kuchenny - czym jest i do czego służy?
Zobacz więcej
Przegląd blenderów kielichowych z bidonami Philips
Zobacz więcej