1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Dni
    Godzin
    Minut
    Sekund
    Uzyskaj wcześniejszy dostęp do promocji Black Friday! Zniżki nawet do 50%! Zapisz się
    Produkty

    Biscotti migdałowe

    Szaleństwo smaku

    Porcje 1 p, Czas gotowania 60 m

    Składniki

    • 150 g obranych migdałów
    • 500 g mąki
    • 300 g brązowego cukru
    • 4 jajka
    • 1 laska wanilii

    Instrukcje

    • Grubo posiekaj migdały, korzystając z rozdrabniacza blendera ręcznego. Następnie zmieszaj w dużej misce posiekane migdały z mąką, proszkiem do pieczenia i brązowym cukrem.
    • Rozetnij laskę wanilii i wyskrob nasiona. Dodaj je do jajek w oddzielnej misce i ubij za pomocą blendera ręcznego z końcówką do ubijania piany. Dodawaj jajka do suchych składników, mieszając je do uzyskania lepkiego ciasta.
    • Uformuj ciasto w dwa podłużne wałki i umieść je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Ciasta urosną w piekarniku, więc zostaw między nimi co najmniej 5 cm odstępu. Piecz przez 30 minut w temperaturze 170°C.
    • Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż trochę ostygną, a następnie pokrój na kawałki o grubości ½ cm. Umieść pokrojone kawałki na ruszcie i piecz przez kolejne 10–15 minut w temperaturze 160°C, aż staną się kruche i złocistobrązowe. Biscotti można przechowywa
    • Czas przygotowania: 60 minut
    Biscotti migdałowe