Konsumenckie
Produkty

Biscotti migdałowe

Biscotti migdałowe

Szaleństwo smaku

Porcje 1 p, Czas gotowania 60 m

Składniki

  • 150 g obranych migdałów
  • 500 g mąki
  • 300 g brązowego cukru
  • 4 jajka
  • 1 laska wanilii

Instrukcje

  • Grubo posiekaj migdały, korzystając z rozdrabniacza blendera ręcznego. Następnie zmieszaj w dużej misce posiekane migdały z mąką, proszkiem do pieczenia i brązowym cukrem.
  • Rozetnij laskę wanilii i wyskrob nasiona. Dodaj je do jajek w oddzielnej misce i ubij za pomocą blendera ręcznego z końcówką do ubijania piany. Dodawaj jajka do suchych składników, mieszając je do uzyskania lepkiego ciasta.
  • Uformuj ciasto w dwa podłużne wałki i umieść je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Ciasta urosną w piekarniku, więc zostaw między nimi co najmniej 5 cm odstępu. Piecz przez 30 minut w temperaturze 170°C.
  • Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż trochę ostygną, a następnie pokrój na kawałki o grubości ½ cm. Umieść pokrojone kawałki na ruszcie i piecz przez kolejne 10–15 minut w temperaturze 160°C, aż staną się kruche i złocistobrązowe. Biscotti można przechowywa
  • Czas przygotowania: 60 minut
Biscotti migdałowe