Grubo posiekaj migdały, korzystając z rozdrabniacza blendera ręcznego. Następnie zmieszaj w dużej misce posiekane migdały z mąką, proszkiem do pieczenia i brązowym cukrem.
Rozetnij laskę wanilii i wyskrob nasiona. Dodaj je do jajek w oddzielnej misce i ubij za pomocą blendera ręcznego z końcówką do ubijania piany. Dodawaj jajka do suchych składników, mieszając je do uzyskania lepkiego ciasta.
Uformuj ciasto w dwa podłużne wałki i umieść je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Ciasta urosną w piekarniku, więc zostaw między nimi co najmniej 5 cm odstępu. Piecz przez 30 minut w temperaturze 170°C.
Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż trochę ostygną, a następnie pokrój na kawałki o grubości ½ cm. Umieść pokrojone kawałki na ruszcie i piecz przez kolejne 10–15 minut w temperaturze 160°C, aż staną się kruche i złocistobrązowe. Biscotti można przechowywa