Konsumenckie
Produkty

Ciasto czekoladowe z orzechami pekan

Ciasto czekoladowe z orzechami pekan

Czekoladowa doskonałość

Porcje 8 p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 60 m

Składniki

  • 150 g masła
  • 150 g czekolady
  • 3 jajka
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 100 g mąki
  • 100 g drobno posiekanych orzechów pekan
  • naczynie żaroodporne wysmarowane tłuszczem

Instrukcje

  • Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Rozpuść w rondlu na małym ogniu masło z czekoladą. Zdejmij rondel z ognia zaraz po rozpuszczeniu. Wlej zawartość do miski.
  • Wmieszaj jajka i używając miksera, ubijaj je do uzyskania kremowej, spienionej masy. Dodaj przesianą mąkę i mieszaj składniki wraz z orzechami pekan. Przenieś masę do naczynia żaroodpornego i piecz ciasteczka przez 30 minut do momentu, gdy ich powierzchnia będzie sucha, ale wewnątrz nadal będą wilgotne. Pokrój na małe kwadraty. Zawsze możesz mieć więcej niż jedno!
  • Całkowity czas przygotowania: 60 minut
Ciasto czekoladowe z orzechami pekan