1
Philips Chef

Szampański koktajl z lodami waniliowymi

Szampański koktajl z lodami waniliowymi

Królewska elegancja

Porcje 4 p, Czas przygotowania: 0 m, Czas gotowania 5 m

Składniki

  • 250 g świeżych lub mrożonych malin
  • 4 gałki dobrych waniliowych lodów
  • 200 ml szampana

Instrukcje

  • Sposób przygotowania – jak przygotować szampański koktajl z lodami waniliowymi
  • Jeśli używasz mrożonych malin, najpierw trzeba je rozmrozić.
  • Odłóż na bok dwanaście malin – posłużą za dekorację koktajlu. Resztę zmiksuj za pomocą blendera ręcznego.
  • Rozłóż powstałą masę malinową do czterech szklanek do koktajli.
  • Dodaj do każdej szklanki gałkę lodów waniliowych.
  • Do każdej ze szklanek wlej bardzo powoli szampana. Dodaj taką ilość, aby w każdej szklance powstała z niego osobna warstwa nad malinowym purée.
  • Udekoruj przygotowany koktajl pozostałymi malinami.
  • Czas przygotowania: 5 minut (w przypadku używania do koktajlu mrożonych malin należy dodać również czas potrzebny na ich całkowite rozmrożenie)
Szampański koktajl z lodami waniliowymi