0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Koreańskie placuszki z fasoli mung

    Pikantna przekąska, którą łatwo jest się dzielić

    Porcje 1 p, Czas przygotowania: 5 m
    0–30 minut
    Blender
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Wegetariańska
    Bezlaktozowa
    Bezmleczna
    Owoce
    Bezglutenowa
    Napoje i lody

    Składniki

    • 150 g fasoli mung
    • 150 g mielonej wieprzowiny
    • 150 g drobno posiekanego, kwaśnego kimchi
    • 3 dymki pokrojone w centymetrowe kawałki
    • 100 g kiełków
    • 2 łyżki mąki kukurydzianej
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 2 łyżeczki mielonego czosnku
    • 1 łyżka oleju sezamowego
    • 1 łyżeczka soli
    • świeżo zmielony czarny pieprz
    • 2 łyżki oleju
    • 1 papryczka chili pozbawiona nasion i drobno posiekana

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Zamocz w wodzie fasolę mung na noc (lub co najmniej 4–5 godzin), następnie odsącz i wypłucz. Włóż fasolę do blendera, wlej 150 ml wody i zmiksuj na jednolitą masę.
    • Włóż do dużej miski wieprzowinę, kimchi, dymki i kiełki. Dodaj sos sojowy, czosnek, imbir, olej sezamowy, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
    • Następnie dodaj zmiksowaną fasolę mung oraz mąkę kukurydzianą i ponownie wymieszaj.
    • Rozgrzej olej na patelni. Wylej masę na patelnię, tworząc jednego dużego naleśnika lub 4 małe placki. Smaż na jednej stronie przez 20 minut, następnie przewróć i smaż na drugiej stronie przez kolejnych 10 minut.
    • Udekoruj papryką chili i podawaj z porcjami sosu sojowego obok.
    • Czas przygotowania: 45 minut (+ 4 godziny na moczenie)
    Koreańskie Placuszki Z Fasoli Mung | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.