4 suszone na słońcu pomidory i 1 łyżka oleju pomidorowego
½ kulki mozzarelli pokrojonej w 4 plastry
500 g umytego i pokrojonego kopru włoskiego
2 ząbki obranego i pokrojonego w plasterki czosnku
3 łyżki czarnych oliwek
Instrukcje
Włóż gałązki bazylii (zachowaj liście) do pojemnika na przyprawy.
Przetnij ziemniaki wzdłuż na pół, włóż je do pojemnika do gotowania na parze nr 2 i posyp solą. Ustaw minutnik na 15 minut, aby podgotować ziemniaki.
W międzyczasie owiń filety z kurczaka folią samoprzylegającą i ubijaj je, aż będą płaskie. Połóż 2 listki bazylii, 1 suszony pomidor i plasterek mozzarelli na środku każdego kawałka kurczaka. Dopraw solą i pieprzem, zwiń ciasno i zabezpiecz wykałaczką.
Po 10 minutach do pojemnika go gotowania na parze nr 3 włóż koper włoski oraz czosnek i gotuj je na parze z pozostałym jedzeniem przez pozostałe 5 minut. Połącz ziemniaki, koper włoski i oliwki w misie i dodaj bazylię. Obtocz rolady w oleju, pokrój je na trzy części i podawaj z ziemniakami i mieszanką z koprem włoskim.
Całkowity czas przygotowania: około 50 minut.
Podobne przepisy
Dania główne
Zdrowy przepis na łososia gotowanego na parze z zielonymi warzywami | Philips