0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Crispy Curry Potato Cubes with Coriander Salsa

    Chrupiące kostki ziemniaczane curry i sos salsa z kolendrą

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania na parze: 15 m
    Bezorzechowa
    Dania główne
    30–60 minut
    Ziemniaki
    Airfryer
    Bezmleczna
    Owoce
    Bezglutenowa

    Składniki

    • 750 g ziemniaków twardych
    • 1 łyżka stołowa łagodnego curry w proszku
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 1 małe dojrzałe mango w plastrach (świeże lub z puszki)
    • 15 g drobno posiekanej świeżej kolendry
    • Sok i starta skórka z 1/2 limonki
    • Świeżo zmielony pieprz czarny

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Rozgrzej frytownicę AirFryer do 180°C. Obierz ziemniaki i pokrój je w 2cm grubą kostkę. Zamocz pokrojone ziemniaki w wodzie na minimum 30 minut. Odsącz je i następnie osusz papierowym ręcznikiem.
    • Wymieszaj w misce curry w proszku i olej, a następnie polej tą mieszanką kostki ziemniaków. Przełóż kostki do kosza i wsuń kosz do urządzenia airfryer.
    • Ustaw zegar na 15-18 minut i smaż kostki do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor i będą gotowe. Co pewien czas obracaj kostki.
    • W międzyczasie zmiksuj mango z kolendrą, skórką limonki i sokiem z limonki w blenderze, dodając sól i pieprz do smaku.
    • Podaj kostki ziemniaczane z sosem salsa. Doskonale pasują do pieczonego kurczaka lub ryby gotowanej na parze.
    Chrupiące Kostki Ziemniaczane Curry I Sos Salsa Z Kolendrą | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.