1 małe dojrzałe mango w plastrach (świeże lub z puszki)
15 g drobno posiekanej świeżej kolendry
Sok i starta skórka z 1/2 limonki
Świeżo zmielony pieprz czarny
Instrukcje
Rozgrzej frytownicę AirFryer do 180°C. Obierz ziemniaki i pokrój je w 2cm grubą kostkę. Zamocz pokrojone ziemniaki w wodzie na minimum 30 minut. Odsącz je i następnie osusz papierowym ręcznikiem.
Wymieszaj w misce curry w proszku i olej, a następnie polej tą mieszanką kostki ziemniaków. Przełóż kostki do kosza i wsuń kosz do urządzenia airfryer.
Ustaw zegar na 15-18 minut i smaż kostki do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor i będą gotowe. Co pewien czas obracaj kostki.
W międzyczasie zmiksuj mango z kolendrą, skórką limonki i sokiem z limonki w blenderze, dodając sól i pieprz do smaku.
Podaj kostki ziemniaczane z sosem salsa. Doskonale pasują do pieczonego kurczaka lub ryby gotowanej na parze.
Podobne przepisy
Dania główne
Przepis na wieprzowinę satay z sosem z orzeszków ziemnych | Philips