0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Fish and Chips

    Ryba z frytkami

    Porcje 2 p, Czas przygotowania: 15 m, Czas gotowania na parze: 12 m
    Bezorzechowa
    Ryba
    Dania główne
    30–60 minut
    Ziemniaki
    Airfryer
    Owoce

    Składniki

    • 200 g filetów z białej ryby (łupacz, dorsz, mintaj)
    • 30 g chipsów z tortilli
    • 1 jajko
    • 300 g ziemniaków (czerwonych)
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • ½ łyżki soku z cytryny

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Rozgrzej urządzenie airfryer do 180°C.
    • Pokrój rybę na cztery równe kawałki i natrzyj sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Odłóż rybę na 5 minut.
    • Zmiel bardzo drobno chipsy z tortilli w robocie kuchennym i przesyp je na talerz. W głębokiej misce rozbij jajko.
    • Wyszoruj ziemniaki pod bieżącą wodą i pokrój je wzdłuż w cienkie słupki. Następnie zamocz je w wodzie na minimum 30 minut. Odsącz je i następnie osusz papierowym ręcznikiem. Pokryj je olejem w misce.
    • Umieść separator w koszu urządzenia airfryer. Umieść paski ziemniaków z jednej strony, a kawałki ryby z drugiej strony.
    • Wsuń kosz do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 12 minut i smaż frytki i rybę do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor i staną się chrupiące. Umieść rybę i frytki na dwóch talerzach i posyp delikatnie solą. Smakuje przepysznie z sałatą.
    Ryba Z Frytkami | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.