0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Makaron z sosem orzechowym

    Doskonały makaron na jesienne wieczory

    Porcje 2 p, Czas gotowania na parze: 25 m
    0–30 minut
    Warzywa
    Alkohol
    Blender ręczny
    Wegetariańska
    Dania główne
    Ser
    Makaron, kluski lub ryż

    Składniki

    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 kromka białego chleba pokrojona w kostkę
    • 2 ząbki czosnku pokrojone na plasterki
    • 50 g orzechów włoskich pokrojonych na drobne kawałki
    • 1 puszka pomidorów bez skóry (400 ml)
    • 100 ml wytrawnej sherry
    • 100 g tartego parmezanu
    • 150 g makaronu

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Sposób przygotowania – jak przygotować makaron z sosem orzechowym:
    • Pokrój biały chleb w kostkę, czosnek na plasterki, a orzechy włoskie na drobne kawałki.
    • Rozgrzej olej na patelni do smażenia sauté (z wysokimi, prostymi lub lekko rozchylonymi brzegami). Następnie podsmażaj przez 7-8 minut na małym ogniu kostki chleba, czosnek i orzechy włoskie, aż staną się złocistobrązowe. Uważaj, aby w trakcie podsmażania nie przypalić czosnku. Dodaj pomidory bez skóry.
    • W międzyczasie zacznij gotować makaron al dente.
    • Zmiksuj sos na gładką masę w blenderze ręcznym i przypraw do smaku.
    • Ugotowany makaron al dente podawaj z sosem orzechowym oraz dużą ilością tartego sera parmezan.
    • Całkowity czas przygotowania dania: 25 minut
    Makaron z sosem orzechowym - szybki przepis na obiad | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.