0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Salmon Quiche

    Quiche z łososiem

    Porcje 2 p, Czas przygotowania: 15 m, Czas gotowania na parze: 20 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Ryba
    Dania główne
    30–60 minut
    Airfryer
    Mąka
    Owoce

    Składniki

    • 150 g fileta z łososia pokrojonego w małe kostki
    • ½ łyżki soku z cytryny
    • Świeżo zmielony pieprz czarny
    • 100 g mąki
    • 50 g zimnego masła pokrojonego w kostkę
    • 2 jajka + 1 żółtko
    • 3 łyżki śmietany
    • ½ łyżki musztardy z estragonem
    • 1 cebula dymka pokrojona na jednocentymetrowe kawałki
    • Mała, płaska, wysmarowana masłem forma do pieczenia quiche o średnicy ok. 15 cm

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Rozgrzej frytownicę wielofunkcyjną airfryer do 180°C. Wymieszaj kawałki łososia z sokiem cytrynowym. Dodaj soli i pieprzu do smaku i odstaw.
    • W misce wymieszaj mąkę z masłem i żółtkiem. Dodaj ½-1 łyżkę zimnej wody i ugnieć ciasto w gładką kulę.
    • Na posypanym mąką blacie rozwałkuj ciasto w koło o średnicy 18 cm.
    • Włóż ciasto do formy do quiche i dociśnij je dokładnie do brzegów formy. Przytnij ciasto przy brzegu formy lub pozostaw je, aby wystawało trochę poza krawędzie formy.
    • Ubij lekko jajka ze śmietaną i musztardą, dodaj soli i pieprzu do smaku. Wlej tę mieszaninę do formy do quiche, następnie włóż kawałki łososia. Równomiernie rozłóż w formie cebulę dymkę.
    • Umieść formę do quiche w koszu frytownicy i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 20 minut i piecz quiche, aż stanie się złocistobrązowe.
    Quiche Z Łososiem | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.