1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    • Darmowa dostawa i zwrot

    • 14 dni na zwrot

    • 2 lata gwarancji

    Philips Chef

    Pikantne udka w marynacie barbecue

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 25 m, Czas gotowania 20 m

    Składniki

    • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
    • ½ łyżki musztardy
    • 2 łyżeczki brązowego cukru
    • 1 łyżeczka chili w proszku
    • Świeżo zmielony pieprz czarny
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 4 udka kurczaka

    Instrukcje

    • Sposób przygotowania – jak przygotować pikantne udka z kurczaka w marynacie barbecue:
    • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
    • Rozgnieć ząbek czosnku, a następnie wymieszaj go z musztardą, dwiema łyżeczkami brązowego cukru, łyżeczką chili w proszku oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na końcu dodaj oliwę i wymieszaj całość.
    • Obtocz dokładnie udka w marynacie i pozostaw je na 20 minut.
    • Umieść udka w koszu i wsuń do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut.
    • Sprawdzaj co kilka minut udka – powinny być pieczone do momentu, kiedy uzyskają brązowy kolor.
    • Gdy mają już taką barwę, obniż temperaturę urządzenia airfryer do 150°C i piecz udka przez następne 10 minut, aż będą gotowe.
    • Wyjmij kosz i nakładaj gorące udka na talerze.
    • Podaj z sałatką z kukurydzy i bagietką.
    Przepis na pikantne udka z kurczaka w marynacie barbecue | Philips