1
Philips Chef

Pikantne udka w marynacie barbecue

Przepis na pikantne udka z kurczaka w marynacie barbecue | Philips

Porcje 4 p, Czas przygotowania: 25 m, Czas gotowania 20 m

Składniki

  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • ½ łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • Świeżo zmielony pieprz czarny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 udka kurczaka

Instrukcje

  • Sposób przygotowania – jak przygotować pikantne udka z kurczaka w marynacie barbecue:
  • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
  • Rozgnieć ząbek czosnku, a następnie wymieszaj go z musztardą, dwiema łyżeczkami brązowego cukru, łyżeczką chili w proszku oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na końcu dodaj oliwę i wymieszaj całość.
  • Obtocz dokładnie udka w marynacie i pozostaw je na 20 minut.
  • Umieść udka w koszu i wsuń do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut.
  • Sprawdzaj co kilka minut udka – powinny być pieczone do momentu, kiedy uzyskają brązowy kolor.
  • Gdy mają już taką barwę, obniż temperaturę urządzenia airfryer do 150°C i piecz udka przez następne 10 minut, aż będą gotowe.
  • Wyjmij kosz i nakładaj gorące udka na talerze.
  • Podaj z sałatką z kukurydzy i bagietką.
Przepis na pikantne udka z kurczaka w marynacie barbecue | Philips