Gospodarstwo Domowe
Philips Chef

Pikantne udka w marynacie barbecue

Pikantne udka w marynacie barbecue

Porcje 4 p, Czas przygotowania: 25 m, Czas gotowania 20 m

Składniki

  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • ½ łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • Świeżo zmielony pieprz czarny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 udka

Instrukcje

  • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
  • Wymieszaj czosnek z musztardą, brązowym cukrem, chili w proszku i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Wymieszaj z oliwą.
  • Obtocz dokładnie udka w marynacie i pozostaw na 20 minut.
  • Włóż udka do kosza i wsuń kosz do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut. Piecz udka do momentu, kiedy uzyskają brązowy kolor.
  • Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz udka przez następne 10 minut, aż będą gotowe.
  • Podaj udka z sałatką z kukurydzy i bagietką.
Pikantne udka w marynacie barbecue