Zawieś pojemnik na ryż w pojemniku do gotowania na parze nr 2, dodaj ryż, około 450 ml wody i sól. Przykryj pokrywką.
Ustaw minutnik na 20 minut.
Napełnij pojemnik do gotowania na parze nr 3, zaczynając od warstwy plastrów cukini, a następnie dodaj szparagi, bób oraz groszek. Po 10 minutach gotowania umieść pojemnik nr 3 na pojemniku nr 2.
Po 20 minutach gotowania włóż steki z łososia do pojemnika nr 1.
Dodaj kilka gałązek koperku do pojemnika na przyprawy. Ustaw minutnik na kolejne 15 minut i ugotuj zawartość wszystkich trzech pojemników. Wyłącz parowar.
Steki z łososia dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie podaj z ryżem oraz zielonymi warzywami ugotowanymi al dente. Na koniec skrop potrawę cytrynową oliwą z oliwek i udekoruj gałązkami koperku.
Podobne przepisy
Dania główne
Przepis na szybki kuskus gotowany na parze z tutti frutti i przyprawami | Philips