0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Łosoś gotowany na parze z zielonymi warzywami

    Chrupiące, zielone warzywa

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 0 m, Czas gotowania na parze: 40 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Ryba
    Bezlaktozowa
    Dania główne
    Parowar
    Makaron, kluski lub ryż
    30–60 minut
    Bezmleczna

    Składniki

    • 4 steki z łososia, każdy po 200 g
    • 10 g koperku, w tym kilka gałązek do udekorowania
    • 300 g białego ryżu instant
    • 1 cukinia, pokrojona na drobne plasterki
    • 200 g zielonych szparagów
    • 150 g bobu (mrożonego)
    • 150 g groszku ogrodowego (mrożonego)
    • świeżo zmielony pieprz
    • sól
    • cytrynowa oliwa z oliwek

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Umieść pojemnik do gotowania na parze nr 1 na tacce ociekowej. Następnie umieść pojemnik nr 2 na pojemniku nr 1.
    • Zawieś pojemnik na ryż w pojemniku do gotowania na parze nr 2, dodaj ryż, około 450 ml wody i sól. Przykryj pokrywką.
    • Ustaw minutnik na 20 minut.
    • Napełnij pojemnik do gotowania na parze nr 3, zaczynając od warstwy plastrów cukini, a następnie dodaj szparagi, bób oraz groszek. Po 10 minutach gotowania umieść pojemnik nr 3 na pojemniku nr 2.
    • Po 20 minutach gotowania włóż steki z łososia do pojemnika nr 1.
    • Dodaj kilka gałązek koperku do pojemnika na przyprawy. Ustaw minutnik na kolejne 15 minut i ugotuj zawartość wszystkich trzech pojemników. Wyłącz parowar.
    • Steki z łososia dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie podaj z ryżem oraz zielonymi warzywami ugotowanymi al dente. Na koniec skrop potrawę cytrynową oliwą z oliwek i udekoruj gałązkami koperku.
    Zdrowy przepis na łososia gotowanego na parze z zielonymi warzywami | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.