1
Philips Chef

Stek z sarny z sosem orzechowym i granatami

Stek z sarny z sosem orzechowym i granatami - Przepis gourmet | Philips

Bogaty i wyrazisty smak z ciekawym akcentem

Porcje 4 p,

Składniki

  • 100 g obranych orzechów włoskich
  • 1 obrany ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry lub natki pietruszki
  • 100 ml soku z granatów
  • 4 steki z sarny o temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki masła
  • 1 granat
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • - blacha do pieczenia wysmarowana tłuszczem
  • - robot kuchenny z końcówką tnącą

Instrukcje

Stek z sarny z sosem orzechowym i granatami - Przepis gourmet | Philips