0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Świąteczny kujulpan

    Usmaż swoje własne naleśniki!

    Porcje 1 p, Czas gotowania na parze: 55 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Ryba
    Robot kuchenny
    Czekolada
    30–60 minut
    Startery i przekąski
    Mąka
    Mięso

    Składniki

    • 200 g mąki
    • 4 jaja, białka oddzielone od żółtek
    • 400 ml wody
    • 4-5 łyżek oleju
    • 150 g mięsa na steki, pokrojone w cienkie paski
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2-3 łyżki sosu sezamowego
    • 1-2 łyżki prażonych nasion sezamu
    • 150 g piersi kurczaka, pokrojonych w cienkie paski
    • 150 g krewetek, sparzonych i obranych
    • ½ łyżeczki cukru
    • 1 dymka pokrojona w krążki
    • 6 grzybów shitake, pokrojonych w plasterki
    • 1 ogórek japoński, po usunięciu nasion
    • 150 g marchwi
    • 150 g zielonej papryki

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Wsyp do robota kuchennego mąkę, dodaj szczyptę soli oraz 2 żółtka i wymieszaj składniki, używając stalowego ostrza. Dodaj wodę.
    • Odstaw ciasto na chwilę, a następnie usmaż 12-16 naleśników. Jeśli chcesz, możesz odkroić ich krawędzie. Naleśniki muszą być bardzo cienkie. Do usmażenia jednego naleśnika użyj jedną łyżkę ciasta.
    • Na oddzielnej patelni podsmaż resztę żółtek (dopraw solą do smaku), a następnie białka (dopraw solą do smaku). Następnie potnij je na cienkie paski.
    • Rozgrzej w woku trochę oleju i mieszając, podsmaż na dużym ogniu mięso na steki, doprawiając je sosem sojowym i olejem sezamowym. Następnie rozgrzej w woku trochę oleju i mieszając, podsmaż na dużym ogniu kurczaka, doprawiając go do smaku nasionami sezamu, olejem sezamowym i solą. Potnij krewetki na cienkie paski i wymieszaj je z solą, cukrem i octem.
    • Na koniec, powtórz te same czynności w grzybami shitake, doprawiając je sosem sojowym i olejem sezamowym. Następnie zetrzyj w robocie kuchennym za pomocą końcówki do szatkowania ogórek, marchewkę oraz zieloną paprykę i posyp je solą. Wyciśnij wodę. Podsmaż każde z warzyw osobno w woku i dodaj kilka kropel oleju sezamowego, a następnie dopraw solą.
    • Teraz ułóż naleśniki na środku dużego talerza i otocz je różnymi rodzajami nadzienia (najlepiej na osobnych półmiskach). Każdy może wybrać dodatki do naleśników zgodnie ze swoimi preferencjami. Podawaj z sosem sojowym.
    • Całkowity czas przygotowania: 55 minut
    Świąteczny kujulpan - Przepis na pyszne danie prosto z Korei | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.