0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Focaccia z pomidorami i rozmarynem

    Zapach domowego chleba, który poprawi każdy nastrój

    Porcje 1 p, Czas gotowania na parze: 40 m
    Warzywa
    Wegetariańska
    Bezlaktozowa
    Robot kuchenny
    Startery i przekąski
    Bezmleczna
    Ponad 90 minut
    Mąka

    Składniki

    • 2–3 gałązki świeżego rozmarynu
    • 500 g mąki
    • 1 opakowanie drożdży instant (7 g)
    • 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    • 12–15 małych, na wpół ususzonych pomidorków
    • 1 łyżeczka soli morskiej
    • - wysmarowana tłuszczem blacha do pieczenia

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Zerwij listki rozmarynu i posiekaj ich połowę ostrym nożem.
    • Do robota kuchennego podłącz końcówkę do wyrabiania ciasta i wsyp do miski mąkę, drożdże oraz posiekany rozmaryn. Zmiksuj wszystkie składniki, dolewając przez otwór na produkty 2 łyżki oliwy z oliwek oraz 250 ml letniej wody małym strumieniem. Mieszaj skł
    • Uformuj ciasto w kulę, włóż do miski i przykryj ją folią kuchenną. Pozostaw na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
    • Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Uformuj ciasto na blasze do pieczenia w prostokąt o grubości 1 cm i zrób palcem dziury w jego powierzchni. Skrop pozostałą oliwą z oliwek, a w dziurach umieść pomidorki. Posyp resztą listków rozmarynu i solą morską
    • Piecz focaccię na środkowym poziomie piekarnika przez 15–20 minut, aż będzie złocista. Pozostaw do ostygnięcia.
    • Czas przygotowania: 40 minut + 1 godzina na wyrośnięcie
    Focaccia z pomidorami i rozmarynem - przepis na włoski chleb | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.