Gospodarstwo Domowe
Philips Chef

Minifrankfurterki w cieście

Minifrankfurterki w cieście

Porcje 3 p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 20 m

Składniki

  • 1 puszka minifrankfurterek (waga po odsączeniu: 220 g, ok. 20 frankfurterek)
  • 100 g gotowego mrożonego lub schłodzonego ciasta francuskiego (rozmrożonego)
  • 1 łyżka dobrej musztardy

Instrukcje

  • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
  • Dokładnie odsącz kiełbaski na papierowym ręczniku i wytrzyj je do sucha.
  • Podziel ciasto francuskie na paski o rozmiarze 5 x 1½ cm i posmaruj je cienką warstwą musztardy.
  • Zawiń spiralnie każdą kiełbaskę w pasek ciasta.
  • Umieść kiełbaski w koszu i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut. Piecz kiełbaski w cieście, dopóki nie nabiorą złocistobrązowego koloru. Upiecz pozostałe kiełbaski w podobny sposób.
  • Podawaj kiełbaski na półmisku. Smakują wyjątkowo dobrze z musztardą.
Minifrankfurterki w cieście