1
Philips Chef

Minipapryczki z serem kozim

Minipapryczki z serem kozim - przepis na szybką i ostrą przekąskę | Philips

Porcje p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 8 m

Składniki

  • 8 minipapryczek
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżki suszonych ziół włoskich
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 100 g miękkiego sera koziego pokrojonego na 8 kawałków

Instrukcje

  • Sposób przygotowania – jak przygotować minipapryczki z serem kozim:
  • Rozgrzej urządzenie airfryer do temperatury 200°C.
  • Odetnij górę minipapryczek, usuń z ich wnętrz nasiona i błony.
  • W głębokim naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek z suszonymi ziołami włoskimi i minipapryczkami.
  • Pokrój kozi ser na osiem równych kawałków.
  • Zamocz w oliwie każdy z kawałków sera koziego.
  • Włóż kawałek sera koziego do każdej minipapryczki.
  • Ułóż papryczki obok siebie w koszu. Każdą z nich zakryj odciętą wcześniej górą.
  • Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 8 minut.
  • Piecz minipapryczki, dopóki ser się nie rozpuści.
  • Podawaj minipapryczki na talerzykach jako przystawki lub przekąski. Smakują podane zarówno na ciepło, jak i serwowane na zimno.
Minipapryczki z serem kozim - przepis na szybką i ostrą przekąskę | Philips