Gospodarstwo Domowe
Philips Chef

Minipapryczki z serem kozim

Minipapryczki z serem kozim

Porcje p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 8 m

Składniki

  • 8 minipapryczek
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżki suszonych ziół włoskich
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 100 g miękkiego sera koziego pokrojonego na 8 kawałków

Instrukcje

  • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
  • Odetnij górę minipapryczek, usuń nasiona i błony wewnętrzne.
  • W głębokim naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek z ziołami włoskimi i papryką. Wrzuć do oliwy kawałki sera koziego.
  • Włóż kawałek sera koziego do każdej minipapryczki i ułóż papryczki obok siebie w koszu. Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 8 minut. Piecz minipapryczki, dopóki ser się nie rozpuści.
  • Podawaj minipapryczki na talerzykach jako przystawki lub przekąski.
Minipapryczki z serem kozim