0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Ricotta Balls with Basil

    Kulki z sera ricotta z bazylią

    Kulki z sera ricotta z bazylią

    Porcje 20 p, Czas przygotowania: 15 m, Czas gotowania na parze: 16 m
    Bezorzechowa
    30–60 minut
    Startery i przekąski
    Airfryer
    Wegetariańska
    Mąka

    Składniki

    • 250 g sera ricotta
    • 2 łyżki mąki
    • 1 jajko (żółtko oddzielone od białka)
    • Świeżo zmielony pieprz
    • 15 g świeżej drobno posiekanej bazylii
    • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżka startej skórki pomarańczowej
    • 3 kromki czerstwego białego chleba
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Zmieszaj w misce ser ricotta z mąką, żółtkiem, 1 łyżeczką soli i świeżo zmielonym pieprzem. Dodaj bazylię, szczypiorek, skórkę pomarańczową i dobrze wymieszaj.
    • Podziel masę na 20 równych części i mokrymi rękoma uformuj z nich kulki. Odstaw kulki na chwilę.
    • Za pomocą robota kuchennego rozdrobnij kromki chleba na drobne okruszki i zmieszaj je z oliwą z oliwek. Wlej mieszaninę do głębokiego naczynia. Lekko ubij białko jajka w drugim głębokim naczyniu.
    • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
    • Ostrożnie obtocz kulki z serem ricotta najpierw w białku jajka, a następnie w okruszkach chleba.
    • Włóż 10 kulek do kosza i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 8 minut. Piecz kulki, dopóki nie nabiorą złocistobrązowego koloru. Pozostałe kulki upiecz w ten sam sposób.
    • Podawaj kulki z serem ricotta na półmisku.
    Przepis na kulki z sera ricotta z bazylią - Pyszna przekąska! | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.