Gospodarstwo Domowe
Philips Chef

Krokiety łososiowe

Krokiety łososiowe

Krokiety łososiowe są pyszne i łatwo je przyrządzić. Doskonale nadają się na szybką kolację. Można je nawet zjeść następnego dnia na zimno na sałacie!

Porcje 2 p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 10 m

Składniki

  • 1 puszka (6 uncji) łososia, odsączonego i rozdrobnionego
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki drobno posiekanego selera naciowego
  • 1/4 szklanki cebuli dymki pokrojonej w plasterki
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1/3 szklanki zarodków pszennych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Instrukcje

  • W średniej wielkości misce wymieszaj łososia, jajko, seler naciowy, cebulę dymkę, koperek i czosnek w proszku. Uformuj z ciasta kulki wielkości piłek golfowych i obtocz je w zarodkach pszennych.
  • Rozgrzej oliwę na dużej patelni na średnim ogniu. Lekko spłaszcz kulki i smaż, obracając, przez około 10 minut, aż staną się złocistobrązowe.
Krokiety łososiowe