Porcje2 p,Czas przygotowania:10 m,Czas gotowania30 m
Warzywa
Bezorzechowa
Ryba
30–60 minut
Startery i przekąski
Ziemniaki
Airfryer
Składniki
4 ziemniaki z dużą ilością skrobi, po ok. 125 g każdy
½ łyżki oliwy z oliwek
1 puszka odsączonego tuńczyka w oleju
2 łyżki jogurtu (greckiego)
1 łyżeczka chili w proszku
1 cebula dymka pokrojona w cienkie krążki
Świeżo zmielony pieprz czarny
1 łyżka kaparów
Instrukcje
Rozgrzej frytownicę AirFryer do 180°C. Zamocz ziemniaki na minimum 30 minut i następnie osusz papierowym ręcznikiem.
Posmaruj delikatnie ziemniaki za pomocą pędzelka oliwą z oliwek i umieść je w koszu. Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 30 minut. Smaż ziemniaki do momentu, kiedy będą chrupiące i gotowe.
Ugnieć dokładnie tuńczyka w misce, dodając jogurt i chili w proszku. Wymieszaj dokładnie. Wsyp połowę cebuli dymki, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
Umieść ziemniaki na dwóch talerzach i natnij je wzdłuż górnej części. Delikatnie otwórz ziemniaki i nałóż łyżką mieszankę tuńczykową do środka. Posyp nadzienie chili w proszku, nałóż łyżką kapary i ułóż na wierzchu resztę cebuli dymki.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Małe AGD do kuchni
Zobacz więcej
Malakser kuchenny - czym jest i do czego służy?
Zobacz więcej
Przegląd blenderów kielichowych z bidonami Philips
Zobacz więcej