0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Czas czytania: 5 Min

    Blog ›› Dom ›› Kuchnia ›› Sprzęt ›› Multicooker Philips

    Jak gotować w Multicookerze? 

    Jak gotować w Multicookerze?

     

    Gotowanie nie musi być czasochłonne i męczące. Multicooker sprawia, że przygotowywanie codziennych posiłków staje się proste i przyjemne. Potrzebujesz nowych smakowych inspiracji? Podpowiadamy, gdzie szukać przepisów do Multicookera.

    NutriU – aplikacja z przepisami do Mulitcookera

     

    Szukasz smacznych i zdrowych przepisów do Multicookera? Dzięki darmowej aplikacji NutriU zyskasz dostęp setek sprawdzonych przepisów przygotowanych przez kucharzy Philips. Aplikacja pozwoli Ci także dołączyć do społeczności miłośników gotowania – możesz komentować przepisy, dodawać własne receptury, dzielić się zdjęciami gotowych posiłków.Aplikację pobierzesz na telefon ze sklepu Google Play i App Store. Wystarczy, że określisz, jakiego urządzenia Philips używasz, a aplikacja pokaże Ci przepisy, z których możesz skorzystać. A oto kilka ciekawych przepisów do Multicookera z aplikacji NutriU.

    Grafika przedstawiająca proces działania multicookera Philips.

    Paprykowy kurczak – przepis do Multicookera

     

    Kurczak w aksamitnym sosie to świetny pomysł na obiad. 

    Składniki:

    • 300 g piersi z kurczaka
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki czarnego pieprzu
    • 1 łyżka papryki w proszku
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 mała czerwona papryka
    • 1 pomidor
    • 1 łyżka masła
    • 300 ml bulionu z kurczaka
    • 1 łyżka mąki
    • 50 g kwaśnej śmietany
    • 20 ml śmietanki.

     

    Jak przyrządzić?

     

    1. Pokrój w kostkę filet z kurczaka. Dopraw mięso solą, pieprzem i papryką. Pozostaw do zamarynowania na godzinę.
    2. Cebulę i pomidora pokrój w kostkę, paprykę – w paski.
    3. Włącz „podsmażanie” (10 minut) i rozpuść masło w garnku wewnętrznym. Dodaj cebulę i czosnek – smaż przez 2 minuty. Dodaj kurczaka i kontynuuj smażenie. Pamiętaj o mieszaniu!
    4. Dodaj paprykę i pomidory. Zalej bulionem z kurczaka. Zamknij i zablokuj pokrywę.
    5. Włącz „gotowanie pod ciśnieniem – drób” (czas: 3 minuty, ciśnienie: 60 kPa).
    6. Wymieszaj mąkę, kwaśną śmietanę i śmietankę. Użyj do tego celu trzepaczki. Ubijaj do momentu, aż otrzymasz gęstą pastę.
    7. Gdy gotowanie się zakończy, otwórz pokrywę, wlej pastę i wymieszaj.

    Pełnoziarnisty pilaw warzywny - przepis do Multicookera

     

    Dietetyczny przepis na proste i smaczne danie z brązowego ryżu i warzyw.

    Składniki:

    • 200 g brązowego ryżu długoziarnistego
    • 1 mała czerwona cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 100 g marchewki
    • 100 g żółtej papryki
    • 150 g cukinii
    • 50 g różyczki brokułu
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
    • 1 łyżeczka soli
    • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego
    • 1 łyżeczka mieszanki przypraw ras el hanout
    • 350 ml bulionu warzywnego
    • 50 g mrożonego groszku.


    Jak przyrządzić? 

    1. Przepłucz ryż, posiekaj cebulę i ząbki czosnku. Pokrój marchewkę, żółtą paprykę i cukinię w kostkę, podziel brokuł na drobne różyczki.
    2. Włącz „podsmażanie” (10 minut). Przez 2 minuty podsmażaj oliwę i kmin w misie wewnętrznej. Dodaj cebulę i podsmażaj przez kolejne 2 minuty. Dodaj marchewkę i podsmażaj przez minutę. Dodaj posiekany czosnek. 
    3. Dodaj ryż i mieszankę przypraw ras el hanout do misy wewnętrznej, a następnie wymieszaj. Dopraw solą. Wlej wywar warzywny. Zamknij i zablokuj pokrywę. 
    4. Wybierz metodę gotowania „gotowanie pod ciśnieniem – ręczne” (czas: 20 minut, ciśnienie: 50 kPa). Po 17 minutach wybierz funkcję „dodaj składniki”. Otwórz pokrywę i dodaj paprykę, mrożony groszek i jasną część cukinii. Zamknij i zablokuj pokrywę – urządzenie wznowi gotowanie.
    5. Gdy ciśnienie opadnie, otwórz pokrywę i dodaj zieloną część cukinii oraz różyczki brokułu. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.

    Domowy dżem truskawkowy - przepis do Multicookera

    Pyszny dżem, który doskonale nadaje się do kanapek podawanych na śniadanie.

    Składniki:

    • 2 kg mrożonych truskawek
    • 350 g cukru
    • 1 cytryna
    • 1 łyżka cukru wanilinowego. 

     

    Jak przygotować?

     

    1. Mrożone truskawki i cukier umieść w garnku wewnętrznym. Odstaw na godzinę.
    2. Do garnka wewnętrznego dodaj cukier wanilinowy, skórkę startą z cytryny i wyciśnięty sok z cytryny.
    3. Wybierz metodę gotowania „specjalny przepis – dżem” (czas: 55 minut).
    4. Odblokuj pokrywę i przelej dżem do wyparzonych słoików.

     

    \W aplikacji znajdziesz jeszcze więcej ciekawych przepisów. Z Multicookerem gotowanie, pieczenie i smażenie jest naprawdę przyjemne. Życzmy smacznego! 

    Rozważasz zakup robota kuchenne i zastanawiasz się, jaki model będzie odpowiadał Twoim potrzebom? Skorzystaj z naszego poradnika.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.