0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Przygotowanie lodów w blenderze z mrożonych truskawek.

    Top 5 przepisów na lody z blendera!

    Przepisy ›› Lody z blendera

    Przepisy ›› Lody z blendera

    Na patyku, w rożku a może wodne? Sprawdź, jak zrobić lody w blenderze i przygotuj słodki deser dla swoich bliskich.

    Desery i wypieki
    30–60 minut
    Blender ręczny
    Mąka
    Owoce
    Top 5 przepisów na lody z blendera!

    Masz ochotę na jakiś słodki deser? Upały mocno Ci doskwierają i chcesz jak najszybciej się ochłodzić? Spokojnie, wcale nie musisz biec do sklepu! W każdej chwili możesz przygotować szybkie i zdrowe lody w blenderze. Owocowe, śmietankowe, a może czekoladowe? Sprawdź, jak się do tego przygotować i co warto mieć zawsze w kuchni. Poznaj nasze sprawdzone przepisy na lody z blendera.

    Jak zrobić lody w blenderze? Najpierw wybierz sprzęt!

     

    Masz ochotę na zjedzenie jakiegoś orzeźwiającego deseru, ale jesteś na diecie i obawiasz się zbyt dużej ilości kalorii? Nie ufasz gotowym rozwiązaniom, a sklepowe lodówki niczym Cię nie zachęcają? Powinnaś zatem się dowiedzieć, jak zrobić lody w blenderze. Wystarczy kilka składników i dobry sprzęt. Tylko, jaki blender kupić? Odradzamy wykorzystywanie wersji ręcznych bez kielicha – te przede wszystkim sprawdzają się podczas przygotowywania zupy krem. Moc silnika wynosi tylko 350W – to zbyt mało, aby dokładnie rozdrobnić zamrożone składniki lodów z blendera. Przepis zazwyczaj nie zawiera informacji na temat specyfiki sprzętu, dlatego warto się tym zainteresować przed rozpoczęciem przygotowań. Dzięki temu nie stracisz cennego czasu.

    Blender próżniowy wysokoobrotowy

     

    Domowe lody z blendera powinny przede wszystkim mieć gładką konsystencję. Do tego potrzebny jest więc sprzęt, który dokładnie rozdrobni wszystkie składniki na delikatną, rozpływającą się w ustach słodką masę. Blender próżniowy wysokoobrotowy Philips HR3756/00 wyposażony jest w silnik o mocy 1400 W, która zapewnia 35 tysięcy obrotów na minutę! Dzięki temu możesz przygotować odżywczy koktajl w nawet 60 sekund. Technologia próżniowa StayFresh zwiększa o 60% dawkę przeciwutleniaczy oraz zapewnia ponad 3 razy więcej witaminy C. Całość dłużej utrzymuje świeżość i nie traci swoich wartości odżywczych. Przed rozpoczęciem przygotowywania lodów w blenderze wysysany jest tlen z kielicha, dzięki czemu konsystencja staje się aksamitnie gładka. Dodatkowo ostrza Problend 6 3D sprawiają, że znaczenie więcej składników odżywczych jest wchłanianych przez organizm. Odłączane części – oprócz ostrzy – można szybko i bezpiecznie umyć w zmywarce. Jeżeli oprócz deseru chcesz również podać fantazyjnego drinka, na pewno przyda Ci się również profesjonalny blender do kruszenia lodu.

    Domowe lody z blendera.

    Blender kielichowy klasyczny

     

    Silnik o mocy 1000 W, funkcja pulsacji, która usuwa wszelkie grudki oraz 6-ramienne ostrzablenderze kielichowym Philips HR3573/90 sprawiają, że domowe lody z blendera są aksamitnie gładkie i dobrze napowietrzone. Radzi sobie nawet z najbardziej wymagającymi i twardymi składnikami takimi jak orzechy czy lód. Technologia ProBlend Crush przyspiesza blendowanie dwukrotnie w porównaniu do urządzeń innych marek. Dzięki temu przygotujesz swoje lody w blenderze bardzo szybko i bez problemów. Wygodne pokrętło na przodzie powoduje, że płynnie można sterować prędkością obracania się ostrzy. Całość można umyć w zmywarce, więc nie musisz tracić czasu na sprzątanie.

    Przepis na lody z blendera - od czego zacząć?

     

    Zanim zaczniesz przygotowywać domowe lody z blendera, powinnaś wiedzieć, jakich składników do tego potrzeba. Oczywiście wszystko zależy od wybranego przepisu, lecz bez niektórych produktów przyszykowanie szybkiego i smacznego deseru może być naprawdę trudne. Jeśli jesteś zwolenniczką zdrowych słodkości, wybierz ulubione, mrożone owoce. Samodzielnie wybrane, obrane, pokrojone i zmrożone kawałki będą najsmaczniejsze i bogate w witaminy oraz wartość odżywcze.

    Wskazówka, jak zrobić lody w blenderze:

     

    W przypadku lodów w blenderze świetnie sprawdzą się na pewno banany. Spokojnie możesz sięgnąć po morele, brzoskwinie, maliny, truskawki albo śliwki.

    Potrzebować będziesz jeszcze jakiegoś nabiału np. mleka krowiego albo roślinnego, jogurtu lub śmietanki. W zależności od przepisu na lody z blendera może się okazać, że wystarczy wyłącznie woda lub sok. Nie może również zabraknąć jakiegoś słodzidła np. cukru, miodu, syropu klonowego albo z agawy. Zanim jednak dodasz swojemu deserowi nieco słodyczy, sprawdź, czy ich naturalny smak nie jest już dla Ciebie i Twoich najbliższych wystarczający. Lody w blenderze to zdrowy i szybki sposób na ochłodzenie się w upalne dni. Nie wymagają poświęcenia wiele czasu, więc na pewno znajdziesz chwilę na zjedzenie tych słodkich pyszności razem z rodziną. To lekka przekąska zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Przygotowując wszystko od zera, doskonale wiesz, jaki jest skład domowych lodów z blendera. Profesjonalna maszynka wcale nie jest potrzebna – wystarczy blender o mocy silnika większej niż 800 W.

    Lody z blendera - przepis, który musi się udać!

     

    Z pomocą blendera przygotujesz nie tylko przepyszne i jednocześnie zdrowsze oraz mniej kaloryczne lody. W internecie znajdziesz również mnóstwo pomysłów na dania wytrawne np. domowy hummus. Skupmy się jednak na słodkim, orzeźwiającym deserze dla Ciebie i Twoich najbliższych. Przygotowaliśmy kilka przepisów na lody z blendera, które sprawią, że już nigdy nie będziesz chciała sięgnąć po gotowe propozycje.

    Lody śmietankowe z blendera

     

    Aby przepis na lody śmietankowe z blendera się udał, na blacie kuchennym postaw 1000 ml śmietanki 30-35%, 1,5 szklanki cukru i 6 żółtek.

     

    Jak zrobić lody w blenderze:

     

    1. Najpierw śmietankę zagotuj w garnuszku razem z 1 szklanką cukru. Czekaj aż się rozpuści.

    2. W blenderze ubij żółtka z 0,5 szklanki cukru. Gdy staną się puszyste, możesz je połączyć z przygotowaną śmietankę.

    3. Masę podgrzej, ale niezbyt mocno, aby żółtka się nie ścięły.

    4. Po połączeniu się składników pozostaw je do wystygnięcia. Następnie włóż do zamrażalnika na kilka godzin.

    Lody czekoladowe z blendera

     

    Taki przepis na lody czekoladowe wymaga wyłącznie użycia wcześniej mrożonych bananów oraz kakao. Ilość możesz dobrać do własnych upodobań i kubków smakowych Twojej rodziny. To zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie w porównaniu do sklepowych gotowców.

     

    1. Zamrożone banany włóż do blendera i rozdrobnij owoce.

    2. Dołóż kakao i blenduj aż przyprawa nie połączy się z bananem.

    3. Przygotowane lody czekoladowe z blendera przełóż do pucharków albo rożków

    Domowe lody z blendera – przepis pełen owoców

     

    Do przygotowania tych lodów w blenderze może wybrać dowolne owoce – my proponujemy truskawki, które nawet poza sezonem można kupić w wersji mrożonej. Nasza propozycja bazuje jednak na produkcie w pełni świeżym. Będziesz potrzebować ok. 500 g wcześniej zamrożonych owoców, 1 szklankę dowolnego mleka lub soku, jeśli wolisz, aby lody bardziej przypominały sorbet. Przygotuj również coś do posłodzenia – może być zarówno cukier, jak i miód.

     

    1. Umyj, obierz i pokrój truskawki, a następnie włóż je w pojemniku do lodówki na przynajmniej 3 godziny. W tym czasie powinny się już zamrozić, ale wszystko zależy od możliwości Twojego sprzętu.

    2. Zamrożone truskawki włóż do kielicha blendera i zacznij je rozdrabniać.

    3. Dołóż mleko/sok i kontynuuj przygotowywanie lodów w blenderze. Nie przejmuj się, jeśli na początku konsystencja będzie mocno zwarta. Blenduj, póki całość nie stanie się aksamitnie gładka.

    4. Jeżeli uznasz, że całość wymaga dosłodzenia, dodaj stosowną ilość cukru, miodu lub innego słodkiego syropu.

    5. Gotowe domowe lody z blendera przełóż do pucharków. Górę możesz przyozdobić np. orzechami albo bakaliami.

    Lody z blendera z kawą i kokosem

     

    Aby zrobić lody w blenderze, musisz pamiętać o mleczku koksowym, kawie, kakao oraz cukrze albo zdrowszym jego zamienniku. Potrzebna będzie również foremka.

     

    1. Weź mleczko kokosowe i przelej je do blendera kielichowego. Pamiętaj, aby je dosłodzić – poziom słodyczy dobierz do indywidualnych preferencji.

    2. Wyjmij foremkę i do każdej przegródki wlej ok. 2-3 łyżki masy. Tak przygotowaną bazę włóż do zamrażalnika.

    3. Teraz zajmij się masą, która została w blenderze. Dodaj do niej gorącą kawę oraz 4 łyżki kakao. Zblenduj tak, aby składniki były dokładnie zmieszane.

    4. Wyjmij foremkę z zamrażalnika i przełóż na górę pozostałą część masy. Całość włóż ponownie do zamrażalnika i czekaj, póki się nie zamrozi.

    Lody w blenderze – przepis z bananem i masłem orzechowym

     

    Ten przepis na lody z blendera wymaga wyłącznie 2 składników: 4 bananów – w tym 3 zamrożone -oraz czubatej łyżki masła orzechowego.

     

    Jak zrobić lody w blenderze:

     

    1. Świeżego banana oraz te zamrożone przełóż do blendera i zacznij je rozdrabniać z masłem orzechowym.

    2. Rozdrabniaj całość przez kilka minut, aż masa nie stanie się kremowa.

    3. Gotowe domowe lody z blendera włóż w pojemniku do zamrażalnika na 1 godzinę. Pamiętaj, aby wyjąć je 15 minut przed ich spożyciem.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.