0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Pomoc Philips

    Jak wyrabiać ciasto na pizzę lub na chleb w makaroniarce Philips

    Opublikowano dnia 21 marca 2023 r.
    Aby dowiedzieć się, jak używać makaroniarki Philips do wyrabiania ciasta, takiego jak ciasto na pizzę lub chleb, przeczytaj poniższy artykuł.

    Wyrabianie ciasta:

    1. Włącz makaroniarkę. Jeśli Twoja makaroniarka jest wyposażona w funkcję automatycznego ważenia, wybierz dowolny z programów: do zwykłego makaronu, makaronu jajecznego lub makaronu smakowego (nie będziesz postępować zgodnie z obliczeniami ilości płynu, więc nie ma znaczenia, który program wybierzesz).
    2. Umieść wszystkie suche składniki w komorze mieszania i zamknij pokrywkę.
    3. Rozpocznij wyrabianie, naciskając przycisk uruchomienia.
    4. Powoli wlewaj płynne składniki wzdłuż otworów w pokrywce. Uwaga: w przypadku urządzeń z funkcją automatycznego ważenia nie należy stosować obliczonej ilości wody na wyświetlaczu, lecz trzymać się przepisu.
    5. Pozwól makaroniarce wyrabiać ciasto przez 3:00 minuty, zgodnie ze wskazówkami na wyświetlaczu. Gdy na zegarze programowanym pojawi się 00:00, zatrzymaj makaroniarkę, naciskając przycisk Start/Pauza lub Wł./Wył.
    6. Odłącz urządzenie od prądu i wyjmij ciasto z komory mieszania. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia i kontynuuj jak zwykle.

    Uwaga
    • nie pozostawiaj makaroniarki bez nadzoru, gdy wyrabia ciasto i nie używaj funkcji wyciskania.
    • Zawsze odłączaj urządzenie od prądu zanim sięgniesz do komory mieszania.
     

    Obejrzyj również poniższe filmy, aby zapoznać się z przykładowymi przepisami na ciasto na pizzę i chleb. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać dalszą pomoc, jeśli podane przez nas kroki i filmy nie pomogą osiągnąć optymalnej jakości ciasta.

    Przykładowy przepis na ciasto na pizzę:

    250 g białej mąki
    25 g oliwy z oliwek
    ½ łyżeczki cukru
    ½ łyżeczki soli
    ½ opakowania drożdży instant
    140 ml ciepłej wody
    Play Pause

    Przykładowy przepis na ciasto na chleb:

    500 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    20 g suchych drożdży
    1 łyżeczka soli
    1,5 łyżeczki przyprawy do chleba
    350 ml letniej wody
    (opcjonalnie: 20–40 g nasion np. słonecznika lub dyni)
    Czas pieczenia: około 45–60 minut w temperaturze 180°C
    Play Pause

    Informacje podane na tej stronie dotyczą następujących modeli: HR2665/96 .

    Szukasz czegoś innego?

    Poznaj wszystkie opcje pomocy technicznej firmy Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.