1 papryczka chili pozbawiona nasion i drobno posiekana
Jak przygotować słodkie oblicze papryki:
Zamocz w wodzie fasolę mung na noc (lub co najmniej 4–5 godzin), następnie odsącz i wypłucz. Włóż fasolę do blendera, wlej 150 ml wody i zmiksuj na jednolitą masę.
Włóż do dużej miski wieprzowinę, kimchi, dymki i kiełki. Dodaj sos sojowy, czosnek, imbir, olej sezamowy, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj zmiksowaną fasolę mung oraz mąkę kukurydzianą i ponownie wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni. Wylej masę na patelnię, tworząc jednego dużego naleśnika lub 4 małe placki. Smaż na jednej stronie przez 20 minut, następnie przewróć i smaż na drugiej stronie przez kolejnych 10 minut.
Udekoruj papryką chili i podawaj z porcjami sosu sojowego obok.
Czas przygotowania: 45 minut (+ 4 godziny na moczenie)
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej