Centrum prasowe | Polska

maj 18, 2024

Nie rezygnuj - bądź gotowa na każdy moment

Philips Lumea z serii 9900 dzięki inteligentnej depilacji światłem pozwala cieszyć się gładkim ciałem nawet do 12 miesięcy. [1] Wypróbuj to rozwiązanie, jeśli chcesz mieć gładką skórę na długo - bez wyrzeczeń i rezygnacji, ale też bez męczącego golenia dzień po dniu.

Czy tego chcemy, czy nie, czy się do tego przyznajemy, czy nie – depilacja ma wpływ na podejmowane przez nas decyzje: co zrobimy, a czego nie zrobimy, co założymy na siebie, a z co zostanie w szafie. Większość kobiet choć raz w życiu z czegoś zrezygnowała, bo była niewydepilowana. Powtórzmy: rezygnujemy ze spontanicznego wyjścia na basen, randki czy założenia krótkiej sukienki tylko dlatego, że mamy nieogolone nogi, pachy czy bikini!

Nie chcemy czuć się źle z takiego powodu jak brak depilacji, bo to może obniżyć naszą pewność siebie, ale też boimy się oceny ze strony innych i to głównie kobiet.

Z drugiej strony – ciągłe golenie jest tak bardzo uciążliwe, a nawet przy bardziej długotrwałych metodach jak wosk czy depilator trudno zachować gładkie ciało codziennie. I w dodatku to często boli! Co można więc zrobić dla siebie i swojego ciała? Wyjść ze strefy komfortu i wypróbować depilację z Philips Lumea, która zapewnia gładkie ciało, nie na parę dni czy tygodni, ale miesięcy. I w dodatku nawet nie parę, a 12!

Jak działa Philips Lumea

Jak to możliwe? Philips Lumea wykorzystuje znaną z salonów metodę IPL przystosowaną do bezpiecznego użycia w domu. Podczas zabiegu z Philips Lumea delikatne impulsy światła wprowadzają mieszki włosowe w stan uśpienia, dzięki czemu z każdym zabiegiem jest ich coraz mniej.

Nowa Philips Lumea 9900 zapewnia gładkie ciało bez dyskomfortu i podrażnień nawet przez 12 miesięcy [2]. Lumea posiada dobrze sprawdzoną technologię SenseIQ, dzięki której rozpoznaje potrzeby skóry, a włoski usuwane są skutecznie i bezpiecznie, nawet z najdelikatniejszych obszarów. Z kolei czujnik SmartSkin wykrywa odcień skóry i wskazuje odpowiedni poziom intensywności zabiegu. Z kolei aplikacja SkinAI analizuje skórę i pomaga śledzić postępy w depilacji.

Odrobina systematyczności tylko na początku

Aby skutecznie usunąć włoski z wybranego obszaru skóry - do 92% redukcji owłosienia [3], należy w początkowym okresie wykonać cztery do pięciu zabiegów w odstępie dwóch tygodni. Później nie musisz być już tak systematyczna - wystarczy powtarzać zabiegi co cztery do ośmiu tygodni – w zależności od indywidualnych potrzeb i na dobre możesz zapomnieć o włoskach. Twoja skóra będzie po prostu jedwabiście gładka, a Ty nie będziesz musiała ciągle tego sprawdzać. O kolejnych zabiegach będzie przypominać Ci przydatna aplikacja Philips Lumea, więc nie będziesz z tym sama. W dodatku wykonanie zabiegu na dolnych partiach nóg trwa tylko 8,5 minuty. Tylko!

Do całego ciała

Często mamy inne sprawdzone metody pozbywania się włosków na nogach, w strefie bikini, pod pachami czy na twarzy. Z Philips Lumea możesz zadbać o nie wszystkie i na długo zapomnieć o włoskach. Specjalnie zaprojektowane nasadki perfekcyjnie dopasowują się do krzywizn ciała i same aktywują najskuteczniejsze dla danego obszaru programy depilacji. W zależności od modelu dostępne są 3 lub 4 nasadki (do ciała, do twarzy, do bikini, do pach lub nasadka precyzyjna łącząca obydwa te obszary).

Bez wychodzenia z domu

Depilacja światłem z urządzeniem Philips Lumea IPL to metoda skuteczna, bezpieczna i komfortowa, bo to wszystko możesz zrobić sama w domu lub gdziekolwiek chcesz, bez konieczności planowania wizyty w salonie i tracenia czasu na dojazdy. Wykonanie zabiegu z Philips Lumea jest bardzo proste, więc z pewnością nie sprawi Ci to kłopotu. Wystarczy wcześniej ogolić poddawaną depilacji część ciała, a następnie nałożyć odpowiednią nasadkę na urządzenie i rozpocząć depilację. Ponadto wszystkie urządzenia Philips Lumea Serii 9900 są bezprzewodowe, co jeszcze bardziej ułatwia precyzyjne dotarcie do wszystkich obszarów ciała oraz wykonywania zabiegów w dowolnym miejscu – na łóżku, kanapie czy w łazience.

[1] Przy przestrzeganiu harmonogramu zabiegów.

[2] Jw.

[3] Mierzone na nogach, po 3 zabiegach, 27 z 55 kobiet osiąga 92% lub więcej wyników; Przy zasilaniu sieciowym; wskazanie czasu dla najwyższego ustawienia energii; przy przestrzeganiu harmonogramu zabiegów. Średni wynik 71% redukcji włosów na nogach, po pełnym cyklu leczenia (12 zabiegów), obiektywne badanie na 48 kobietach w Holandii i Austrii. Mierzone na nogach, 67% z 45 kobiet osiąga wyniki 85% lub wyższe.

O Royal Philips

Royal Philips jest wiodącym dostawcą w obszarze technologii medycznych, która koncentruje się na poprawie zdrowia i samopoczucia ludzi poprzez znaczące innowacje. Innowacje firmy Philips skoncentrowane na pacjentach i wykorzystują zaawansowaną technologię oraz dogłębną wiedzę kliniczną i konsumencką w celu dostarczania produktów konsumenckich oraz profesjonalnych rozwiązań zdrowotnych dla świadczeniodawców opieki zdrowotnej i ich pacjentów, zarówno w placówce medycznej, jak i w środowisku domowym. Firma z siedzibą w Holandii, jest liderem w diagnostyce obrazowej, ultrasonografii, terapii obrazowej, monitorowaniu i informatyce medycznej, a także w zdrowiu konsumenckim (pielęgnacji damskiej i męskiej, szczoteczek sonicznych oraz opieki nad mamą i dzieckiem). Philips wygenerował w 2022 r. sprzedaż w wysokości 17,8 mld EUR i zatrudnia około 77 000 pracowników, prowadząc sprzedaż i świadcząc usługi w ponad 100 krajach.

Więcej informacjiMniej informacji

Tematy

Agata

Agata Rzeszuto

Junior PR Manager, Philips Polska

Pielęgnacja ciała

Pięlęgnacja matki i dziecka

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Zasoby multimedialne

Udostępnij w mediach społecznościowych

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.

Wchodzisz na polską stronę Philips Healthcare
Please select the checkbox

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób, które stosują wyroby medyczne jako profesjonaliści, w tym osób wykonujących zawody medyczne, osób działających na rzecz podmiotów ochrony zdrowia lub podmiotów prowadzących obrót wyrobami medycznymi w charakterze profesjonalnym.

Czy jesteś osobą spełniającą powyższe kryteria?