Jak często należy usuwać kamień z ekspresu Philips?
Opublikowano dnia 1 lutego 2024 r.
Usuwanie kamienia z ekspresu do kawy Philips jest ważne, aby zapewnić optymalne rezultaty parzenia, wydłużyć okres eksploatacji ekspresu do kawy i zmniejszyć ryzyko jego uszkodzenia.
Poniżej znajdują się szczegółowe informacje dotyczące sposobu usuwania kamienia z większości modeli ekspresów do kawy Philips i ekspresu do kawy Café Gourmet.
Usuwanie kamienia z wszystkich modeli ekspresów do kawy
W przypadku regularnego używania ekspresu do kawy (dwa pełne dzbanki kawy dziennie) zalecana częstotliwość usuwania kamienia z ekspresu to:
2–3 razy w roku w przypadku wody miękkiej (do 18 pH)
4–5 razy w roku w przypadku wody twardej (powyżej 18 pH)
Szczegółowe objaśnienia dotyczące twardości wody i procedury usuwania kamienia można znaleźć w instrukcji obsługi.
Usuwanie kamienia z ekspresu do kawy Gourmet
W przypadku ekspresu do kawy Philips Café Gourmet należy postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami:
Co 2 miesiące w przypadku wody miękkiej (do 13 dH)
Co miesiąc w przypadku wody twardej (powyżej 13 dH)
Szczegółowe objaśnienia dotyczące twardości wody i procedury usuwania kamienia można znaleźć w instrukcji obsługi.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.