1
Jaki ekspres wybrać?

Poznaj ekspresy do kawy Saeco i Philips

Poznaj ekspresy do kawy

Saeco i Philips

Logotyp Saeco
Połączenie włoskiego charakteru i nowoczesnej technologii
Logotyp Philips
Przyjemnie prosta obsługa i wiele rodzajów kaw
Logotyp Saeco
Połączenie włoskiego charakteru i nowoczesnej technologii
Ekspres do kawy Saeco

Poznaj ekspresy do kawy Saeco

Ikona ciemnego ziarna kawy

Nawet 15 rodzajów kawy

szeroki wybór kaw czarnych i mlecznych
Ikona ciemnego ziarna kawy

Coffee Equalizer™

pełna personalizacja napojów za pomocą dotykowego ekranu*
Ikona ciemnego ziarna kawy

LatteDuo

przygotowywanie dwóch kaw jednocześnie, także cappuccino i latte macchiato*
Ikona ciemnego ziarna kawy

Unikatowy design

ekspresy nagrodzone prestiżową nagrodą iF Design Award 2018*
Ikona ciemnego ziarna kawy

Szeroki wybór modeli

wiele wariantów wyposażenia, możliwość dobrania wymiarów i designu do każdego wnętrza
Ikona ciemnego ziarna kawy

Opatentowany ceramiczny młynek

wydobywa pełnię smaku i aromatu z ziaren kawy
Ikona ciemnego ziarna kawy

Filtr wody AquaClean

oczyszcza wodę i zapobiega osadzaniu się kamienia w ekspresie
* Występuje w modelach Saeco Xelsis. 
Linia
Logotyp Philips
Przyjemnie prosta obsługa i wiele rodzajów kaw
Ekspres do kawy Philips

Poznaj ekspresy do kawy Philips

Ikona jasnego ziarna kawy

Szeroki wybór modeli

cztery serie dopasowane do różnych potrzeb, każda o innym designie, wymiarach i wyposażeniu, np. systemie spieniania mleka
Ikona jasnego ziarna kawy

Łatwa obsługa

szybkie i proste przygotowanie ulubionej kawy
Ikona jasnego ziarna kawy

LatteGo

innowacyjny system spieniania mleka (w serii 5000)
Ikona jasnego ziarna kawy

Nawet 6 rodzajów kawy

szeroki wybór kaw czarnych i mlecznych
Ikona jasnego ziarna kawy

Opatentowany ceramiczny młynek

wydobywa pełnię smaku i aromatu z ziaren kawy
Ikona jasnego ziarna kawy

Filtr wody AquaClean

oczyszcza wodę i zapobiega osadzaniu się kamienia w ekspresie

Chcesz kupić ekspres do kawy?

Świetna decyzja!

Ikona ziarna kawy
Ekspresy do kawy powoli stają się podstawowym wyposażeniem każdej nowoczesnej kuchni. Za ich pomocą przygotujesz wiele rodzajów kaw – zarówno czarnych, jak i mlecznych. Obsługa najnowszych modeli jest wyjątkowo prosta i jednocześnie pozwala na dostosowanie ekspresów do własnych potrzeb. Rozpoczęcie dnia od aromatu świeżo zmielonych ziaren i puszystej mlecznej pianki jeszcze nigdy nie było tak łatwe!
Ikona ziarna kawy
Ekspresy do kawy powoli stają się podstawowym wyposażeniem każdej nowoczesnej kuchni. Za ich pomocą przygotujesz wiele rodzajów kaw – zarówno czarnych, jak i mlecznych. Obsługa najnowszych modeli jest wyjątkowo prosta i jednocześnie pozwala na dostosowanie ekspresów do własnych potrzeb. Rozpoczęcie dnia od aromatu świeżo zmielonych ziaren i puszystej mlecznej pianki jeszcze nigdy nie było tak łatwe!

Kilkadziesiąt lat doświadczenia

Firma Saeco zasłynęła w 1985 roku pierwszym ekspresem do kawy, który przygotowywał espresso w pełnie automatycznie – wprost z ziaren. Od tamtego czasu marka niezmiennie oferuje rozwiązania wyznaczające trendy. Wzornictwo urządzeń Saeco i aromat przygotowanej przez nie kawy przeniesie Cię w samo serce słonecznego miasta Italii.
Przygotuj kawę dokładnie taką, jaką lubisz, wybierając jedną z 5 grubości mielenia ziaren. Ceramiczny młynek zapewni trwałość na długie lata. 
Ikona kalendarza
Historia ekspresów do kawy Philips sięga aż 1965 roku. Od początku wyróżniały się swoimi pionierskimi technologiami. Dążenie do przygotowywania kawy idealnej we własnym domu od zawsze idzie w parze z wygodą, która nie ma sobie równych. Dzięki ekspresom Philips niezwykły smak jest zawsze w zasięgu ręki.

Jaki ekspres do kawy wybrać?

Zanim wybierzesz konkretny model, najpierw musisz odpowiedzieć sobie na pytanie jakiego rodzaju ekspres do kawy będzie najbardziej Ci odpowiadał. Podstawowe rodzaje to: 
Ekspres przelewowy
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres 
automatyczny
Ekspres 
kolbowy

Ekspres ciśnieniowy

W ekspresach ciśnieniowych gorąca woda tłoczona jest przez drobno zmielone ziarna kawy pod wysokim ciśnieniem 8,5-9,5 bara, żeby wydobyć z nich najważniejsze walory smakowe i substancje. Przede wszystkim tę najcenniejszą, kofeinę.
Ikona ekspresu ciśnieniowego

Espresso z ekspresów ciśnieniowych charakteryzuje się intensywnym, głębokim smakiem i pianką, tzw. cremą, która tworzy się na wierzchu kawy. Używa się go też jako bazę dla kaw mlecznych, jak latte macchiato czy cappuccino.

 

Ekspresy te występują w dwóch rodzajach – jako automatyczne, najpopularniejsze w domach, a także kolbowe, chętnie używane w przez baristów w kawiarniach. W tych pierwszych młynek jest już wbudowany, natomiast w kolbowych to oddzielne urządzenie.

Espresso z ekspresów ciśnieniowych charakteryzuje się intensywnym, głębokim smakiem i pianką, tzw. cremą, która tworzy się na wierzchu kawy. Używa się go też jako bazę dla kaw mlecznych, jak latte macchiato czy cappuccino.

 

Ekspresy te występują w dwóch rodzajach – jako automatyczne, najpopularniejsze w domach, a także kolbowe, chętnie używane w przez baristów w kawiarniach. W tych pierwszych młynek jest już wbudowany, natomiast w kolbowych to oddzielne urządzenie.

Ekspres automatyczny

Jak sama nazwa wskazuje, ekspres automatyczny jest w stanie zrobić większość rzeczy za Ciebie. To idealne rozwiązanie dla osób zabieganych oraz dla takich, które cenią sobie wygodę i po prostu chcą napić się ulubionej kawy, bez robienia wiele więcej ponad wciśnięcie przycisku.

 

Są to ekspresy ciśnieniowe, więc przygotowywana przez nie kawa zbliżona jest jakością do tych z kawiarni. Umożliwiają przygotowanie wielu rodzajów, od klasycznych espresso i czarnych, po napoje kawowe, jak latte macchiato i cappuccino.

Ikona ekspresu automatycznego

Ekspresy automatyczne dostępne są w wielu wariantach wyposażenia i o różnych wymiarach, więc znalezienie takiego, idealnie odpowiadającego potrzebom nie będzie stanowić problemu. Najważniejszą i wyróżnialną cechą tego rodzaju ekspresów jest obecność wbudowanego młynka. Pozwala on na automatyczne zmielenie ziaren oraz ich parzenie za jednym dotknięciem przycisku. Jeśli w modelu znajduje się również automatyczny spieniacz, aromatyczną kawę może dopełnić aksamitna pianka, dokładnie taka, jaką serwują profesjonalni bariści.

 

Dodatkowe funkcje to między innymi szeroki wybór różnorodnych kaw, możliwość stworzenia własnego profilu ustawień czy systemy automatycznego czyszczenia. W ofercie znajdują się również: funkcjonalny system pannarello, który pozwala w tradycyjny sposób spienić mleko, systemy, które potrafią przygotować 2 kawy mleczne jednocześnie – np. LatteDuo w modelu Xelsis, czy prosty w czyszczeniu i obsłudze, innowacyjny system LatteGo – unikatowy dla ekspresów do kawy Philips serii 5000.

Ekspres kolbowy

To ekspresy wyspecjalizowane w przygotowaniu jednego typu kawy – espresso. Proces parzenia jest w nich niemalże identyczny, jak w ekspresach automatycznych
Ikona ekspresu kolbowego
Główna różnica jest taka, że ekspres kolbowy wymaga od nas ręcznego wykonania niektórych czynności. Nazwa tego typu urządzeń wzięła się od kolby, w którą wsypuje się zmieloną drobno i ubitą kawę, a następnie montuje w ekspresie. Ekspres kolbowy nie posiada zazwyczaj wbudowanego młynka, ale bardzo często oferuje spieniacz mleka.
Główna różnica jest taka, że ekspres kolbowy wymaga od nas ręcznego wykonania niektórych czynności. Nazwa tego typu urządzeń wzięła się od kolby, w którą wsypuje się zmieloną drobno i ubitą kawę, a następnie montuje w ekspresie. Ekspres kolbowy nie posiada zazwyczaj wbudowanego młynka, ale bardzo często oferuje spieniacz mleka.

Ekspres przelewowy

Ekspresy przelewowe to idealny wybór dla miłośników klasycznej, dużej czarnej kawy. W takich ekspresach proces parzenia kawy polega na przelewaniu gorącej wody przez umieszczoną w filtrze zmieloną kawę, która skapuje do znajdującego się pod nią naczynia.
Ikona ekspresu przelewowego
Ekspresy przelewowe, w przeciwieństwie do ekspresów automatycznych, najczęściej nie posiadają własnego młynka, dlatego wymagają dokupienia go lub korzystania ze zmielonej już kawy; podobnie wygląda kwestia spieniacza do mleka.
Ekspresy przelewowe, w przeciwieństwie do ekspresów automatycznych, najczęściej nie posiadają własnego młynka, dlatego wymagają dokupienia go lub korzystania ze zmielonej już kawy; podobnie wygląda kwestia spieniacza do mleka.

Ekspres do kawy z młynkiem czy bez?

Miłośnicy kawy są zgodni – najlepszy i najintensywniejszy smak i aromat ma kawa mielona tuż przed zaparzeniem, a to właśnie ekspres z młynkiem wydobędzie najwięcej dobra ze świeżo mielonych ziaren kawy.
Ikona młynka ceramicznego
Co więcej, ekspres automatyczny z młynkiem po wciśnięciu przycisku automatycznie dobierze odpowiednią ilość kawy i grubość jej mielenia, ale, jeśli wolisz, możesz wybrać je także samodzielnie, według własnych preferencji. Ekspresy Philips i Saeco korzystają z ceramicznych młynków żarnowych z możliwością regulacją grubości mielenia, które dokładnie mielą ziarna na równe drobiny, wyróżniają się wysoką solidnością oraz trwałością na wiele lat.
Co więcej, ekspres automatyczny z młynkiem po wciśnięciu przycisku automatycznie dobierze odpowiednią ilość kawy i grubość jej mielenia, ale, jeśli wolisz, możesz wybrać je także samodzielnie, według własnych preferencji. Ekspresy Philips i Saeco korzystają z ceramicznych młynków żarnowych z możliwością regulacją grubości mielenia, które dokładnie mielą ziarna na równe drobiny, wyróżniają się wysoką solidnością oraz trwałością na wiele lat.

Opinie użytkowników

Ekspresy do kawy – opinie użytkowników Saeco i Philips. Poznaj opinie o ekspresach do kawy, które pomogą Ci wybrać idealny model.
Logotyp Saeco
Połączenie włoskiego charakteru i nowoczesnej technologii
Logotyp Philips
Przyjemnie prosta obsługa i wiele rodzajów kaw
Logotyp Saeco
Połączenie włoskiego charakteru i nowoczesnej technologii
Linia
Logotyp Philips
Przyjemnie prosta obsługa i wiele rodzajów kaw
Zarejestruj

Zamów subskrypcję biuletynu