Znaleźliśmy produkty ({number}), które są dostępne poza Twoim krajem, więc lokalne promocje mogą nie mieć zastosowania.
Pokaż produktyZnaleziono więcej niż 1 produkt.
Wybierz model na podstawie 2 ostatnich cyfr numeru produktu, na przykład RQ1280/21.
Od obiadów po przekąski i desery
Akcesoria do Philips Ovi to nieskończone możliwości: piecz, smaż, grilluj i opiekaj. Pyszne potrawy, przyrządzone w doskonały sposób, bez względu na to, na co akurat masz ochotę.
Aby uzyskać optymalne rezultaty, w urządzeniu Airfryer należy używać produktów przeznaczonych do przygotowania w piekarniku. Tego typu przekąski stają się złocisto-brązowe i chrupiące po przygotowaniu w urządzeniu Airfryer. Jeśli przygotowujesz w urządzeniu Airfryer przekąski przeznaczone do smażenia w głębokim tłuszczu, zwykle pozostają one jasne i często są mniej chrupiące. Jeśli przekąski przeznaczone do przygotowania w piekarniku nie są chrupiące i pozostają jasne, sprawdź następujące kwestie: Ilość składników: Wkładaj do kosza mniejsze porcje składników. Układaj na dnie kosza tylko jedną warstwę. Mniejsze porcje są smażone bardziej równomiernie. Ustawiona temperatura: Większość przekąsek należy przygotowywać w temperaturze 200°C. Wyjątek stanowią przekąski zawierające ciasto — należy je smażyć gorącym powietrzem w temperaturze 180°C. Czas przygotowania: Jeśli frytownica nie została wstępnie rozgrzana przed włożeniem do niej przekąsek, pamiętaj, aby po rozpoczęciu smażenia do czasu przygotowania dodać 3 minuty. Uwaga: większość przekąsek do całkowitego przygotowania wymaga czasu podanego dla piekarnika. Czasy przygotowania dla zwykłej frytownicy są krótsze — przekąski nie będą całkowicie przygotowane. Większość przekąsek wymaga przygotowywania przez 6–10 minut. Wskazówka: jeśli krokiety lub przekąski pękają podczas przygotowywania w urządzeniu Airfryer, wybierz krótszy czas przygotowania. Jeśli przekąski nadal nie są chrupiące i zarumienione, zalecamy kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Philips w swoim kraju.
W odróżnieniu od zwykłej frytownicy w urządzeniu Airfryer nie trzeba używać oleju do smażenia, aby przygotować smaczne potrawy. W urządzeniu Airfryer produkty smażą się dzięki cyrkulacji gorącego powietrza, która powstaje w wyniku zastosowania technologii znanej jako Rapid Air. Dzięki tej technologii frytki zawierają nawet o 80% mniej tłuszczu niż frytki smażone w zwykłej frytownicy. Podczas przygotowywania domowych frytek zawartość tłuszczu może spaść nawet do poziomu 1,5%. Jako że do smażenia nie potrzeba oleju, przygotowywanie jedzenia w urządzeniu wielofunkcyjnym Airfryer wiąże się z powstawaniem mniejszej ilości nieprzyjemnych zapachów niż podczas smażenia w zwykłej frytownicy.
W urządzeniu Airfryer można przygotowywać dwa rodzaje mrożonych frytek: 1. Mrożone frytki przeznaczone do przygotowania w piekarniku 2. Mrożone frytki przeznaczone do smażenia w głębokim tłuszczu Wskazówka: warto spróbować także przygotowanych we frytownicy mrożonych ziemniaków w postaci innej niż frytki. Uwaga: należy pamiętać, że mrożone frytki różnią się od siebie. Różne marki i odmiany wymagają własnych ustawień. W instrukcji obsługi i skróconej instrukcji obsługi można znaleźć wskazania dotyczące czasów przygotowania. Jeśli frytki nie wyszły tak, jak oczekiwano, należy zapoznać się z odpowiednią częścią często zadawanych pytań („Potrawy są mniej chrupiące, niż powinny. Co zrobić?”).
W celu nadania smaku i chrupkości składnikom przygotowywanym w urządzeniu Airfryer można użyć większości olejów jadalnych. Zalecamy korzystanie z tradycyjnych olejów jadalnych, takich jak: Można również użyć przyprawionego lub aromatyzowanego oleju bądź dodać do niego przyprawy przed jego użyciem. To łatwy sposób, aby urozmaicić smaki w swoich potrawach. Można również użyć masła w sprayu. Uwaga: dodawanie oleju jest konieczne tylko w przypadku przygotowywania domowych potraw ze świeżych, nieprzetworzonych składników, takich jak obrane ziemniaki lub niemarynowany kurczak. Dodanie oleju powoduje powstanie chrupiącej warstwy na świeżych produktach i poprawia ich smak.
Zalecamy pozostawienie urządzenia Airfryer do ostygnięcia przed odstawieniem go do przechowywania. Proces stygnięcia można przyspieszyć, wyjmując patelnię z urządzenia po użyciu. Po wyjęciu patelni urządzenie stygnie od 30 do 45 minut. Patelnię można schłodzić, wlewając do niej zimnej wody z kranu.
Jeśli chcesz zatrzymać wydobywanie się białego dymu, wykonaj poniższe czynności: 1. Wyłącz urządzenie Airfryer. 2. Załóż rękawice kuchenne, aby chronić ręce. Wyciągnij patelnię i wyjmij kosz. Tymczasowo umieść kosz na talerzu. Wskazówka: możesz go przykryć, aby utrzymać wewnątrz wysoką temperaturę. 3. Użyj dużej ilości papierowego ręcznika, aby zebrać olej z dna patelni. 4. Umieść ponownie kosz w patelni i wsuń patelnię z powrotem do urządzenia. 5. Wznów proces smażenia gorącym powietrzem, ustawiając zegar na pozostały czas przygotowania.
Ponieważ urządzenie Airfryer nie jest wypełnione olejem, na zewnątrz nie będzie tłuste tak jak zwykła frytownica do smażenia w głębokim tłuszczu. Upewnij się, że urządzenie Airfryer ostygło! 1. Wytrzyj obudowę urządzenia wilgotną szmatką. 2. Wyczyść wnętrze urządzenia gorącą wodą i miękką gąbką. 3. W razie potrzeby resztki jedzenia, które przywarły do elementu grzejnego, można usunąć szczotką szczecinową o miękkim lub średniej twardości włosiu. Ważne: nie wolno używać szczotek drucianych ani szczotek szczecinowych o twardym włosiu, ponieważ może to spowodować uszkodzenie powłoki elementu grzejnego. 4. Wyczyść element grzejny szczotką szczecinową o miękkim lub średniej twardości włosiu. 5. Następnie osusz element grzejny za pomocą papierowych ręczników.
Aby wyczyścić kosz i patelnię urządzenia Airfryer, wykonaj poniższe czynności: 1. Napełnij patelnię urządzenia Airfryer gorącą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. 2. Pozostaw patelnię z koszem w środku do namoczenia na 10 minut. 3. Wyczyść czarne ścianki kosza za pomocą miękkiej gąbki lub szczotki. 4. Obróć kosz do góry dnem. Wyszoruj dno kosza szczotką lub czyścikiem. 5. Wyczyść patelnię za pomocą miękkiej gąbki lub szczotki.
You are about to visit a Philips global content page
Continue