Składniki • Piersi z kurczaka – 4 szt. • Świeży rozmaryn – 10 g • Olej arachidowy – 3 łyżki • Przyprawa do kurczaka – 1 łyżeczka • Curry – 1 łyżeczka • Kolendra – 1 łyżeczka • Czosnek granulowany – 1 łyżeczka • Czerwona cebula – 2 szt. • Bataty – 2 szt. • Sól i pieprz – szczypta • Patyczki do szaszłyków – 8 szt. Przygotowanie 1. Piersi z kurczaka pokrój na małe kawałki. 2. W dużej misce przygotuj marynatę – wymieszaj olej arachidowy z przyprawą do kurczaka, curry, kolendrą i czosnkiem. Dodaj drobno posiekane igły rozmarynu. 3. Do marynaty dodaj kurczaka, wymieszaj. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. 4. Obraną cebulę pokrój w ćwiartki i podziel na cząstki. 5. Obrane bataty potnij za pomocą spiralnego ostrza z zamocowaną tarczą do spaghetti. 6. Kawałki kurczaka i cebuli nadziej na patyczki do szaszłyków. 7. Owiń spaghetti z batatów wokół szaszłyków, tak aby pokryło kawałki kurczaka. 8. Piecz szaszłyki w temperaturze 190° przez 15 minut w piekarniku lub przez 10 minut w urządzeniu Airfryer.
Składniki • Cebula – 1 szt. • Czosnek – 1 ząbek • Czerwona papryka – 150 g • Pomidory – 200 g • Oliwa – 2 łyżki • Sól i pieprz – szczypta • Suszone płatki chili – szczypta • Cukinia – 600 g • Ser feta – 120 g Przygotowanie 1. Obrane cebulę i czosnek pokrój w kostkę. 2. Usuń gniazdo nasiennie z papryki. 3. Paprykę i pomidory pokrój w drobną kostkę. 4. Na dużą patelnię wlej oliwę, podsmaż cebulę, czosnek, paprykę i pomidory. Dopraw do smaku solą, pieprzem i płatkami chili. Gotuj na średnim ogniu przez 12 minut. 5. Potnij cukinię za pomocą spiralnego ostrza z zamocowaną tarczą do sprężynek. 6. Dodaj cukiniowe sprężynki do sosu paprykowego i gotuj przez 3 minuty, aż będzie gorący. 7. Przed podaniem dodaj ser feta i wymieszaj.
Składniki • Kruche ciasto – 250 g • Pasta z migdałów – 75 g • Czerwone jabłka – 2 szt. • Sok z cytryny – 1 łyżka • Cukier – 1 łyżka • Cynamon – 1/2 łyżeczki • Cukier puder – 1 łyżka • Lody waniliowe – 250 g • Czekolada – 10 g • Foremki do muffinek (silikonowe) – 8 szt. Przygotowanie 1. Za pomocą okrągłego wycinacza do ciasta lub szklanki z płatu ciasta wykrój 8 kółek o średnicy 8 cm. 2. Na środku każdego kółka umieść łyżeczkę pasty z migdałów. 3. Umyj jabłka i potnij je za pomocą spiralnego ostrza z zamocowaną tarczą do wstążek. 4. Skrop jabłka sokiem z cytryny, posyp cukrem i cynamonem. 5. Z jabłkowych wstążek formuj róże, wzmacniając ich dolną część kawałkiem ciasta. Układaj róże w foremkach do muffinek do góry brzegiem z widoczną skórką, tak aby wystawały z ciasta. 7. Różyczki piecz w piekarniku w temperaturze 190° przez 18 minut lub w urządzeniu Airfryer w temperaturze 170° przez 12 minut. 8. Podawaj posypane cukrem pudrem i startą czekoladą. Najlepiej smakują z kulką lodów waniliowych.
| | | | |
Moc | ||||
---|---|---|---|---|
|
|
|
|
|
Funkcja turbo | ||||
|
|
|
|
|
Spiralne ostrze (spiralizer) | ||||
|
|
|
|
|
Rozdrabniacz XL | ||||
|
|
|
|
|
Trzepaczka | ||||
|
|
|
|
|
Bidon | ||||
|
|
|
|
|
Pojemnik na zupę | ||||
|
|
|
|
|
Kolor | ||||
|
|
|
|
|
Materiał ostrza | ||||
|
|
|
|
|
| | | | |
| | | | |
Moc | ||||
---|---|---|---|---|
|
|
|
|
|
Funkcja turbo | ||||
|
|
|
|
|
Spiralne ostrze (spiralizer) | ||||
|
|
|
|
|
Rozdrabniacz XL | ||||
|
|
|
|
|
Trzepaczka | ||||
|
|
|
|
|
Bidon | ||||
|
|
|
|
|
Pojemnik na zupę | ||||
|
|
|
|
|
Kolor | ||||
|
|
|
|
|
Materiał ostrza | ||||
|
|
|
|
|
| | | | |
You are about to visit a Philips global content page
Continue
Zobacz też:
Ile wat i obrotów powinna mieć wyciskarka wolnoobrotowa?
Zobacz więcej
Air fryer – jak wybrać frytkownicę beztłuszczową?
Zobacz więcej
Ciasto w airfryerze – czy da się je upiec?
Zobacz więcej