Darmowa dostawa i zwrot
30 dni na zwrot
2 lata gwarancji
Wyszukiwane terminy
Zoodler Philips HR2657/90
Blender ze spiralnym ostrzem
Składniki
• Piersi z kurczaka – 4 szt.
• Świeży rozmaryn – 10 g
• Olej arachidowy – 3 łyżki
• Przyprawa do kurczaka – 1 łyżeczka
• Curry – 1 łyżeczka
• Kolendra – 1 łyżeczka
• Czosnek granulowany – 1 łyżeczka
• Czerwona cebula – 2 szt.
• Bataty – 2 szt.
• Sól i pieprz – szczypta
• Patyczki do szaszłyków – 8 szt.
Przygotowanie
1. Piersi z kurczaka pokrój na małe kawałki.
2. W dużej misce przygotuj marynatę – wymieszaj olej arachidowy z przyprawą do kurczaka, curry, kolendrą i czosnkiem. Dodaj drobno posiekane igły rozmarynu.
3. Do marynaty dodaj kurczaka, wymieszaj. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
4. Obraną cebulę pokrój w ćwiartki i podziel na cząstki.
5. Obrane bataty potnij za pomocą spiralnego ostrza z zamocowaną tarczą do spaghetti.
6. Kawałki kurczaka i cebuli nadziej na patyczki do szaszłyków.
7. Owiń spaghetti z batatów wokół szaszłyków, tak aby pokryło kawałki kurczaka.
8. Piecz szaszłyki w temperaturze 190° przez 15 minut w piekarniku lub przez 10 minut w urządzeniu Airfryer.
Składniki
• Cebula – 1 szt.
• Czosnek – 1 ząbek
• Czerwona papryka – 150 g
• Pomidory – 200 g
• Oliwa – 2 łyżki
• Sól i pieprz – szczypta
• Suszone płatki chili – szczypta
• Cukinia – 600 g
• Ser feta – 120 g
Przygotowanie
1. Obrane cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
2. Usuń gniazdo nasiennie z papryki.
3. Paprykę i pomidory pokrój w drobną kostkę.
4. Na dużą patelnię wlej oliwę, podsmaż cebulę, czosnek, paprykę i pomidory. Dopraw do smaku solą, pieprzem i płatkami chili. Gotuj na średnim ogniu przez 12 minut.
5. Potnij cukinię za pomocą spiralnego ostrza z zamocowaną tarczą do sprężynek.
6. Dodaj cukiniowe sprężynki do sosu paprykowego i gotuj przez 3 minuty, aż będzie gorący.
7. Przed podaniem dodaj ser feta i wymieszaj.
Składniki
• Kruche ciasto – 250 g
• Pasta z migdałów – 75 g
• Czerwone jabłka – 2 szt.
• Sok z cytryny – 1 łyżka
• Cukier – 1 łyżka
• Cynamon – 1/2 łyżeczki
• Cukier puder – 1 łyżka
• Lody waniliowe – 250 g
• Czekolada – 10 g
• Foremki do muffinek (silikonowe) – 8 szt.
Przygotowanie
1. Za pomocą okrągłego wycinacza do ciasta lub szklanki z płatu ciasta wykrój 8 kółek o średnicy 8 cm.
2. Na środku każdego kółka umieść łyżeczkę pasty z migdałów.
3. Umyj jabłka i potnij je za pomocą spiralnego ostrza z zamocowaną tarczą do wstążek.
4. Skrop jabłka sokiem z cytryny, posyp cukrem i cynamonem.
5. Z jabłkowych wstążek formuj róże, wzmacniając ich dolną część kawałkiem ciasta. Układaj róże w foremkach do muffinek do góry brzegiem z widoczną skórką, tak aby wystawały z ciasta.
7. Różyczki piecz w piekarniku w temperaturze 190° przez 18 minut lub w urządzeniu Airfryer w temperaturze 170° przez 12 minut.
8. Podawaj posypane cukrem pudrem i startą czekoladą. Najlepiej smakują z kulką lodów waniliowych.
Dressing:
Marchewkę i buraka zoodluj na sprężynki tarczą o szerokości 6 mm, ułóż na talerzu i wymieszaj. Pokrojoną na cienkie plasterki gruszkę ułóż na zoodlach. Posyp orzeszkami.
Składniki dressingu dodaj do słoiczka i wymieszaj, a następnie polej nim sałatkę.
Jabłko zoodluj na sprężynki tarczą o szerokości 6 mm. Wymieszaj miód i wanilię. Na talerzyku rozdrobnij twaróg i ułóż na nim jabłkowe zoodle. Całość polej waniliowym miodem, posyp granolą i orzechami i udekoruj świeżą miętą.
Ziemniaka zoodluj na spaghetti tarczą o szerokości 2 mm. Dodaj sól i oregano. Skrop oliwą i wymieszaj. Zoodle piecz w Airfryerze przez 8-9 minut w temperaturze 200 stopni, aż zrobią się złocisto-brązowe.
Moc | ||||
---|---|---|---|---|
|
|
|
|
|
Funkcja turbo | ||||
|
|
|
|
|
Spiralne ostrze (spiralizer) | ||||
|
|
|
|
|
Rozdrabniacz XL | ||||
|
|
|
|
|
Trzepaczka | ||||
|
|
|
|
|
Bidon | ||||
|
|
|
|
|
Pojemnik na zupę | ||||
|
|
|
|
|
Kolor | ||||
|
|
|
|
|
Materiał ostrza | ||||
|
|
|
|
|
| | | | |
Moc | ||||
---|---|---|---|---|
|
|
|
|
|
Funkcja turbo | ||||
|
|
|
|
|
Spiralne ostrze (spiralizer) | ||||
|
|
|
|
|
Rozdrabniacz XL | ||||
|
|
|
|
|
Trzepaczka | ||||
|
|
|
|
|
Bidon | ||||
|
|
|
|
|
Pojemnik na zupę | ||||
|
|
|
|
|
Kolor | ||||
|
|
|
|
|
Materiał ostrza | ||||
|
|
|
|
|
| | | | |