Dlaczego trzeba potrząsać jedzeniem, korzystając z Airfryer?
Jakimi składnikami muszę potrząsać i jak często?
Kilka przykładów produktów, dla których zalecamy potrząsanie:
- frytki
- przekąski ziemniaczane
- nuggetsy z kurczaka
- skrzydełka kurczaka
Uwaga:
- podczas smażenia gorącym powietrzem delikatne składniki nie powinny być rozłożone na więcej niż jedną warstwę, gdyż potrząsanie może spowodować ich uszkodzenie.
- Po napełnieniu kosza maksymalną zalecaną ilością mrożonych frytek należy potrząsnąć nim co najmniej 3 do 4 razy, tak aby wszystkie były równomiernie usmażone.
- Im więcej składników zostanie umieszczonych w urządzeniu Airfryer, tym częściej należy nimi potrząsać.
Jak potrząsnąć składnikami?
Upewnij się, że składniki dobrze się wymieszały podczas potrząsania — niższe warstwy powinny znaleźć się na górze i na odwrót, aby uzyskać równomierne rezultaty.
Przypomnienie o potrząsaniu, tylko modele HD9285, HD9860-HD9867, HD9875, HD9880, NA350, NA351 i NA352
Podczas smażenia z domyślnymi ustawieniami zaprogramowanymi, programami automatycznego gotowania lub programami Smart Chef (w zależności od modelu urządzenia Airfryer), niektóre modele urządzenia Airfryer będą informować o konieczności potrząsania składnikami za pomocą sygnału dźwiękowego. Więcej informacji na temat tej funkcji można znaleźć w instrukcji obsługi, która jest również dostępna do przeglądania i pobierania na stronie www.philips.com/support. Numer modelu urządzenia Airfryer można znaleźć na naklejce na spodzie urządzenia.
Czy wykonanie powyższych czynności pozwoliło rozwiązać problem? Jeśli nie, skontaktuj się z nami w celu uzyskania pomocy.