Jak i kiedy używać oleju w urządzeniu Philips Airfryer?
Uwaga: nie wlewaj oleju do patelni urządzenia Airfryer.
Jakiego typu oleju należy użyć
Uwaga:
- Olej należy dolewać tylko do składników, a nie bezpośrednio na patelnię urządzenia Airfryer.
- Do wstępnie usmażonych potraw, takich jak mrożone frytki, nuggetsy z kurczaka, sajgonki itp., nie trzeba dodawać oleju.
- Nie należy używać oleju tłoczonego na zimno, ponieważ spala się on w wysokiej temperaturze.
- Obierz ziemniaki i pokrój je zgodnie z upodobaniami.
- Namaczaj ziemniaki w misce wody przez co najmniej 30 minut, a następnie wyjmij je i osusz za pomocą papierowego ręcznika.
- Wlej do miski pół łyżki oleju. Włóż je do miski i mieszaj z olejem tak długo, aż zostaną nim dokładnie pokryte.
- Włóż ziemniaki do kosza urządzenia Airfryer dłońmi lub za pomocą przyborów kuchennych.
Dodawanie oleju do większych składników, takich jak udka lub mięso:
- W razie potrzeby osusz powierzchnię produktu papierowym ręcznikiem.
- Lekko posmaruj olejem zewnętrzną część produktu lub użyj oleju w sprayu. Nałóż tylko jedną warstwę. Nadmiar tłuszczu będzie kapać na patelnię urządzenia Airfryer podczas smażenia gorącym powietrzem.
Aby dodać olej do domowych potraw panierowanych:
wymieszaj bułkę tartą z olejem przed rozpoczęciem panierowania lub rozpyl/rozsmaruj odrobinę oleju na panierowaną potrawę.
Wskazówka: Mięso i drób można również zamarynować (zamiast smarować je olejem).
Czy wykonanie powyższych czynności pozwoliło rozwiązać problem? Jeśli nie, skontaktuj się z nami w celu uzyskania pomocy.