Ekspresy Philips Espresso, wyposażone w przepisy na mrożoną kawę, umożliwiają stosowanie różnych technik parzenia. Więcej informacji można znaleźć w poniższym artykule.
W jaki sposób parzenie kawy mrożonej różni się od parzenia innych kaw za pomocą ekspresu Philips Espresso?
System parzenia kawy mrożonej
Nasz wyjątkowy system parzenia idealnie dopasowuje się do wybranego rodzaju napoju. W przypadku przepisów na kawę mrożoną ekspres używa niższych temperatur parzenia, aby przygotować orzeźwiającą kawę o intensywnym smaku.
Z tego powodu czas ekstrakcji w porównaniu z espresso jest wydłużony (dłuższe parzenie), aby zapewnić odpowiednią moc i smak kawy.
Podczas wydłużonego czasu parzenia pompa wydaje inny dźwięk niż zwykle. Jest to spowodowane niższym natężeniem przepływu.
Czy kawa mrożona wypływająca z dozownika jest zimna?
Nie. Błyskawiczne przygotowanie mrożonej kawy za pomocą jednego przycisku wymaga parzenia w niższej temperaturze i dłużej niż normalnego espresso. Takie parzenie idealnie uwalnia smak ziaren. Oznacza to, że wypływająca z dozownika kawa jest ciepła.
W tradycyjnej metodzie parzenia na zimno fusy kawowe pozostają przez dłuższy czas zanurzone w wodzie w temperaturze otoczenia. Proces ten trwa minimum 12 godzin.
Czy powyższe wyjaśnienie odpowiada na Twoje pytanie? Jeśli nie, skontaktuj się z nami w celu uzyskania pomocy.