0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Pomoc Philips

    W jaki sposób parzenie kawy mrożonej różni się od parzenia innych kaw za pomocą ekspresu Philips Espresso?

    Opublikowano dnia 21 października 2024 r.

    Ekspresy Philips Espresso, wyposażone w przepisy na mrożoną kawę, umożliwiają stosowanie różnych technik parzenia. Więcej informacji można znaleźć w poniższym artykule.

    System parzenia kawy mrożonej

    Nasz wyjątkowy system parzenia idealnie dopasowuje się do wybranego rodzaju napoju. W przypadku przepisów na kawę mrożoną ekspres używa niższych temperatur parzenia, aby przygotować orzeźwiającą kawę o intensywnym smaku.

    Z tego powodu czas ekstrakcji w porównaniu z espresso jest wydłużony (dłuższe parzenie), aby zapewnić odpowiednią moc i smak kawy.

    Podczas wydłużonego czasu parzenia pompa wydaje inny dźwięk niż zwykle. Jest to spowodowane niższym natężeniem przepływu.

    Czy kawa mrożona wypływająca z dozownika jest zimna?

    Nie. Błyskawiczne przygotowanie mrożonej kawy za pomocą jednego przycisku wymaga parzenia w niższej temperaturze i dłużej niż normalnego espresso. Takie parzenie idealnie uwalnia smak ziaren. Oznacza to, że wypływająca z dozownika kawa jest ciepła.

     

    W tradycyjnej metodzie parzenia na zimno fusy kawowe pozostają przez dłuższy czas zanurzone w wodzie w temperaturze otoczenia. Proces ten trwa minimum 12 godzin.

     

    Czy powyższe wyjaśnienie odpowiada na Twoje pytanie? Jeśli nie, skontaktuj się z nami w celu uzyskania pomocy.

    Szukasz czegoś innego?

    Poznaj wszystkie opcje pomocy technicznej firmy Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.