HD4409/90
Odkryj pełen aromat potraw
Ten zdrowy grill jest wyposażony w płyty opiekające, które pozwalają zachować smak i aromat potraw. Szybko nagrzewające się, grube płyty są zawsze gorące, a praktyczne funkcje (np. dwustronne płyty) pozwalają przygotować wiele smacznych dań.
Zobacz wszystkie korzyściJeśli masz prawo do zwolnienia z podatku VAT na urządzenia medyczne, możesz z niego skorzystać w przypadku tego produktu. Kwota podatku VAT zostanie odjęta od powyższej ceny. Szczegółowe informacje na ten temat można znaleźć w koszyku zakupów.
Bardzo gorące płyty grilla umożliwiają przyrządzanie soczystych i aromatycznych dań. Gdy opiekane pożywienie dotyka powierzchni grilla, zaczyna skwierczeć i rumienić się, tworząc wyborną, chrupiącą skórkę, zachowującą cały smak i aromat w środku.
Wyjątkowo grube płyty grilla zachowują więcej ciepła niż w przypadku zwykłego grilla i pozostają gorące nawet w przypadku opiekania mrożonek. Stała temperatura umożliwia szybsze i bardziej równomierne opiekanie jedzenia. Płyty opiekające są gorące już podczas umieszczania produktów na grillu, co pozwala zachować ich smak i aromat.
Zegar cyfrowy idealnie odmierza czas przygotowania potraw.
Uniwersalne płyty grilla umożliwiają opiekanie na karbowanej lub gładkiej powierzchni, co pozwala przygotować dania tak, jak lubisz. Gładka powierzchnia płyt służy do podsmażania i opiekania małych kawałków jedzenia; natomiast karbowana pozwala uzyskać niesamowity efekt, jakby jedzenie było grillowane na żywym ogniu.
Broszura z przepisami zawierająca wskazówki eksperta i przepisy na wyśmienite smakołyki.
Łopatka do przewracania, mieszania i zdejmowania jedzenia.
Regulowany termostat zapewnia doskonałe rezultaty.
Wygodne przechowywanie przewodu i tacki oraz urządzenia w pozycji pionowej.
Łatwe czyszczenie dzięki możliwości mycia w zmywarce.
Regulowane płyty grilla można używać w pozycji nachylonej lub poziomej, co pozwala przygotowywać potrawy na różne sposoby. W pozycji nachylonej nadmiar tłuszczu spływa do dołączonej tacki, co jest doskonałym rozwiązaniem w przypadku mięs i jedzenia zawierającego dużo tłuszczu. W pozycji poziomej można dusić potrawy marynowane. Jest ona świetna również do podsmażania i grillowania.
Potrawy można opiekać z zamkniętą pokrywą, otwartą całkowicie lub do połowy, co umożliwia przygotowanie różnych potraw. 1. Zamknięcie pokrywy pozwala zachować aromat przygotowanych dań. Jest to idealne rozwiązanie w przypadku opiekania mięs, ryb, warzyw i kanapek. 2. Po otwarciu pokrywy urządzenie zamienia się w minigrill doskonały do przyrządzania potraw na przyjęcia. 3. Pozycja pół-otwarta nadaje się do opiekania kanapek z serem lub warzyw, takich jak pomidory lub cukinia.
Nieprzywierająca płyta grilla zapobiega przywieraniu jedzenia.
Dane techniczne
Masa i wymiary
Informacje ogólne
Konstrukcja i wykończenie