Domowe frytki z urządzenia Philips Airfryer nie wyszły tak, jak oczekiwano
Zaktualizowano dnia 2022-07-05
Jeśli domowe frytki przygotowane w urządzeniu Philips Airfryer nie spełniają oczekiwań, można rozwiązać ten problem w prosty sposób. Zapoznaj się z poniższymi instrukcjami, aby rozwiązać ten problem samodzielnie.
-
Podczas przygotowywania domowych frytek należy wziąć pod uwagę następujące kwestie
-
- Wybierz odmianę ziemniaków, która jest odpowiednia do przygotowywania frytek
- Najlepiej przygotowywać frytki w porcjach po maksymalnie 500 g, co pozwoli usmażyć je w równomierny sposób
- Najlepiej napełnić frytkami kosz urządzenia Philips Airfryer tylko do połowy całkowitej pojemności, co pozwoli usmażyć je w równomierny sposób
- Większe frytki nie dorównają chrupkością mniejszym
- Potrząśnij koszem urządzenia 2–3 razy podczas smażenia gorącym powietrzem
-
Przygotowywanie domowych frytek za pomocą urządzenia Philips Airfryer
- Urządzenie Philips Airfryer wykorzystuje technologię Rapid Air, dzięki której proces smażenia różni się od smażenia w głębokim tłuszczu. Aby przygotować domowe frytki za pomocą urządzenia Philips Airfryer, wykonaj poniższe czynności:
1. Obierz ziemniaki i pokrój je w słupki.
2. Namaczaj słupki ziemniaków w misce przez co najmniej 30 minut, a następnie wyjmij je i osusz za pomocą papierowego ręcznika.
3. Wlej pół łyżki oliwy z oliwek do miski, włóż do miski pokrojone w słupki ziemniaki i wymieszaj, aby ziemniaki pokryły się oliwą.
4. Wyjmij ziemniaki z miski rękoma lub za pomocą sztućców tak, by nadmiar oliwy pozostał w misce. Umieść słupki ziemniaków w koszu urządzenia Philips Airfryer.
5. Smaż 300–800 g słupków ziemniaków w temperaturze 180°C przez 18–25 minut. Potrząśnij koszem 2–3 razy podczas smażenia gorącym powietrzem.