Odblokuj lejek kawy za pomocą uchwytu łyżki
1) Wyłącz urządzenie i poczekaj, aż nie będzie wydawać żadnych dźwięków (może to potrwać do 15–20 sekund).
2) Wyjmij moduł parzenia.
3) Otwórz pokrywkę lejka na zmieloną kawę i wsuń uchwyt łyżki do lejka.
Uwaga: Jeśli w lejku nie ma zmielonej kawy, włóż uchwyt łyżki do lejka od dołu.*
4) Przesuwaj uchwyt łyżki w górę i w dół, aż zmielona kawa, która zapycha lejek, wypadnie na zewnątrz. Uwaga: Być może trzeba będzie użyć siły.
5) Usuń całą zmieloną kawę, która wypadła na zewnątrz urządzenia, i włóż z powrotem moduł parzenia.
6) Zaparz espresso.
7) Po zakończeniu zaparzania sprawdź, czy w lejku nie ma zmielonej kawy. Jeśli jest, powtórz procedurę odblokowywania.
Aby zapobiec zapychaniu się lejka kawy:
- Nie wlewaj wody do pojemnika na ziarna kawy
- Czyść lejek kawy co tydzień