0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

      Czyszczenie ekspresu do kawy Philips

       

      Odpowiednia konserwacja ekspresu do kawy firmy Philips jest niezbędna, by móc parzyć wyśmienitą kawę oraz przedłużyć czas eksploatacji urządzenia. Na tej stronie znajdziesz najważniejsze informacje na temat czyszczenia i konserwacji ekspresu. 

       

      Wszystkie rozwiązania oraz filmy instruktażowe mają zastosowanie do poniższych automatycznych ekspresów do kawy firmy Philips (modele Philips 2000, Philips 2100, Philips 3000, Philips 3100, Philips 4000 i Philips 5000).

      Wybierz swoje urządzenie i obejrzyj samouczek wideo

      Seria Philips 5000 LatteGo

      Jak czyścić ekspres z serii Philips 5000 z karafką

      Seria Philips 5000 karafka

      Jak czyścić ekspres z serii Philips 5000 z karafką

      Seria Philips 3100 i 4000

      Seria Philips 3000

      Seria Philips 2000 i 2100

      Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku:

      Czyszczenie bloku zaparzającego

      Regularne czyszczenie bloku zaparzającego ekspresu do kawy zapobiega zapychaniu obiegu przez pozostałości kawy.


      Cotygodniowe czyszczenie:

      Opłucz letnią wodą.


      Comiesięczne czyszczenie:

      Usuń olej kawowy, używając tabletek odtłuszczających Philips Saeco CA6704.

      Czyszczenie bloku zaparzającego
      Tabletki odtłuszczające do bloku zaparzającego
      -{discount-value}

      Tabletki odtłuszczające do bloku zaparzającego

      Odpowiada CA6704/60, Na 6 zastosowań — używać raz w miesiącu, dłuższa żywotność urządzenia, Parzenie kawy o lepszym smaku

      Smarowanie bloku zaparzającego

      Lorem ipsum dolor
      Lorem ipsum dolor
      Lorem ipsum dolor

       

      Aby zapewnić płynne poruszanie się części mechanicznych bloku zaparzającego, należy pamiętać o jego regularnym smarowaniu. Użyj smaru do bloku zaparzającego dołączonego do opakowania ekspresu lub zestawu do konserwacji ekspresu CA6707/10 lub CA6706/10.

      Częstotliwość smarowania:

      • Jeśli parzysz 1–5 filiżanek dziennie, smaruj blok co 4 miesiące.
      • Jeśli parzysz 6–10 filiżanek dziennie, smaruj blok co 2 miesiące.
      • Jeśli parzysz powyżej 10 filiżanek dziennie, smaruj blok raz w miesiącu.

      Smarowanie bloku zaparzającego
      Zestaw do konserwacji ekspresu z filtrami AquaClean
      -{discount-value}

      Zestaw do konserwacji ekspresu z filtrami AquaClean

      Odpowiada CA6707/00, Kompletny zestaw ochronny, 2 × filtr AquaClean i smar, 6 × śr. do ob. mleka 6 × śr. usuw. olej

      Czyszczenie lejka kawy

       

      Wyczyść lejek kawy, aby kawa bez przeszkód dostawała się do bloku zaparzającego.


      Cotygodniowe czyszczenie:

      Wyczyść lejek kawy uchwytem łyżki, wkładając go od góry poprzez komorę na zmieloną kawę. Jeśli urządzenie nie ma komory na zmieloną kawę, włóż łyżkę od dołu.

      Czyszczenie lejka kawy

      Czyszczenie karafki do spieniania mleka

       

      Regularne czyszczenie karafki do spieniania mleka, to gwarancja higieny i idealnej mlecznej pianki.

       

      Codzienne czyszczenie:

      Wykonaj szybkie, automatyczne czyszczenie po zaparzeniu kawy mlecznej. Wypłucz letnią wodą górne części systemu obiegu mleka.


      Cotygodniowe czyszczenie:

      Rozłóż i umyj wszystkie elementy karafki w letniej wodzie.


      Comiesięczne czyszczenie:

      Aby zapobiec zapychaniu się obiegu mleka, wykonaj czyszczenie za pomocą specjalnego środka Philips Saeco CA6705.

      Środek do czyszczenia obiegu mleka
      -{discount-value}

      Środek do czyszczenia obiegu mleka

      Odpowiada CA6705/60, Na 6 zastosowań — używać raz w miesiącu, dłuższa żywotność urządzenia, Parzenie kawy o lepszym smaku

      Czyszczenie klasycznego i automatycznego spieniacza do mleka

       

      Regularne czyszczenie automatycznego i klasycznego spieniacza do mleka to gwarancja higieny i idealnej mlecznej pianki.

       

      Codzienne czyszczenie:

      Wykonaj szybkie czyszczenie po zaparzeniu kawy mlecznej. Wypłucz letnią wodą górne części systemu obiegu mleka.


      Cotygodniowe czyszczenie:

      Rozłóż i umyj wszystkie elementy spieniaczy w letniej wodzie.


      Comiesięczne czyszczenie:

      Aby zapobiec zapychaniu się obiegu mleka, wykonaj czyszczenie za pomocą specjalnego środka Philips Saeco CA6705.

      Czyszczenie spieniacza do mleka

      Znajdź instrukcję obsługi

      Aby znaleźć szczegółowe informacje, wpisz nazwę lub numer produktu swojego ekspresu do kawy Philips.

      Jak możemy Ci pomóc?

      Akcesoria

      Nasze filtry do wody, środki do usuwania kamienia oraz produkty do konserwacji pomogą parzyć wyśmienitą kawę i utrzymać ekspres do kawy w dobrym stanie.

      Rozwiązywanie problemów

      Rozwiąż samodzielnie problemy, które mogą od czasu do czasu pojawić się podczas korzystania z ekspresu do kawy Saeco.

      Zarejestruj urządzenie

      Zarejestruj swój ekspres do kawy już dziś i otrzymuj najświeższe informacje o naszych produktach i ofertach specjalnych.

      Usuwanie kamienia

      Zapoznaj się ze wszystkimi informacjami dotyczącymi usuwania kamienia, aby wydłużyć okres eksploatacji ekspresu i umożliwić parzenie kawy o optymalnym smaku.

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.