Kolekcja

Ekspresy z naszej nowej kolekcji dadzą każdemu, bez względu na jego kawowy gust, szansę delektowania się idealną kawą w zaciszu własnego domu.

Xelsis Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Filmy
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Exprelia EVO Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Filmy
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Energica Focus Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Filmy
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Moltio Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Filmy
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Intelia One Touch Cappuccino Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Filmy
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Espresso Macchiato
Gorąca woda
Minuto Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Filmy
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Intuita cappuccino Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Filmy
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Espresso Macchiato
Gorąca woda
Xsmall Kliknij i pozwól, aby ekspres odkrył swoje zalety.
Więcej informacji Kupować
Twój wybór napoju
Odkryj więcej
Chcesz więcej?
Dla prawdziwego miłośnika kawy liczy się każdy szczegół. Właśnie dlatego polecamy filtry do wody Brita, które zapewniają najwyższą czystość wody, oraz zatwierdzony przez nas środek do usuwania kamienia. Są one gwarancją delikatnego, ale skutecznego odkamieniania obiegu wody ekspresu.

Dzieło miłośników kawy

Dlaczego warto wybrać ekspres Saeco?

Od ziarna do filiżanki

Wkrocz do świata kawy i doświadcz magicznej transformacji zwykłego ziarnka w Twój ulubiony kawowy specjał.

Odkryj specjały, które z dumą prezentujemy miłośnikom kawy
Prawdziwa uczta dla zmysłów

Poznaj Luigiego Odello, prezesa instytutu Centro Studi Assaggiatori — Italian Tasters, który zna tajniki najbardziej zaawansowanej analizy sensorycznej i wyjaśnia, dlaczego w uznaniu dla naszego doskonałego gustu i bezkompromisowego dążenia do jakości otrzymaliśmy certyfikat.

Zawsze Cię wspieramy

Chcemy mieć pewność, że parzenie kawy nie sprawi Ci problemów i zawsze będzie dla Ciebie przyjemnością. Dlatego jesteśmy tu, by Ci pomagać i odpowiadać na pytania.

Zawsze Cię wspieramy
Nasze dokonania są dla nas powodem do ogromnej dumy, dlatego chcemy odpowiednio zaopiekować się Tobą i Twoim ekspresem Saeco. Jesteśmy zawsze gotowi nieść pomoc w sieci i poza nią, aby móc dać Ci gwarancję wielu lat parzenia pysznej kawy.
Rejestracja
Zarejestruj swój ekspres już dziś, by otrzymywać wiadomości od rodziny Saeco
Zarejestruj się teraz
Części i akcesoria
W naszym sklepie online znajdziesz wszystkie produkty i akcesoria potrzebne do utrzymania ekspresu w doskonałej kondycji
Części i akcesoria
Samouczki wideo
Zapoznaj się ze szczegółowymi samouczkami wideo przygotowanymi przez naszych ekspertów, dzięki którym będzie Ci łatwiej w pełni wykorzystać możliwości ekspresu Saeco. Zobacz tutaj
Samouczki wideo
Regulowany młynek z 5 ustawieniami pozwala na eksperymentowanie z bogactwem smaków kawy
Młynek pozwala wybrać spośród 5 rodzajów mielenia — od najdrobniejszego, gdy chcesz zaparzyć espresso o pełnym smaku, aż po najgrubsze, idealne do przygotowania lżejszej café crème.
Znamy się na kawie
Znamy się na kawie
Znamy się na kawie
Odkryj więcej
Technologia spotyka się z wiedzą
Technologia spotyka się z wiedzą
Technologia spotyka się z wiedzą
Technologia spotyka się z wiedzą
Nasze ekspresy troszczą się o Twoją kawę
Nasze ekspresy troszczą się o Twoją kawę
Nasze ekspresy troszczą się o Twoją kawę
ArabicaZiarna kawy arabica charakteryzują się jednocześnie delikatnym i głębokim aromatem i pozwalają delektować się niezrównanym smakiem espresso. Drzewa tej odmiany rosną na wysokości od 900 do 2000 metrów n.p.m. i wymagają temperatury od 15 do 24°C.
Arabica
RobustaZiarna odmiany robusta zawierają około dwukrotnie więcej kofeiny i pozwalają uzyskać mocne espresso o gorzkim smaku. Robusta rośnie w niżej położonych regionach (od 200 do 600 metrów n.p.m.) i lubi cieplejszy klimat, z temperaturami od 24 do 29°C.
1. WYBÓR ZIAREN KAWYIstnieją dwa podstawowe gatunki ziaren kawy: arabica i robusta. Arabica rośnie na wysokości od 900 do 2000 metrów n.p.m. i potrzebuje temperatury od 15 do 24°C. Robusta rośnie w niżej położonych regionach (od 200 do 600 metrów n.p.m) i woli cieplejszy klimat, w którym panują temperatury od 24 do 29°C.
2. ZBIÓRTylko ręczne zbieranie owoców kawy daje gwarancję najwyższej jakości. Kawowce mogą kwitnąć do ośmiu razy w ciągu roku, przez co często mają w tym samym czasie dojrzałe i niedojrzałe owoce. Ręczne zbiory gwarantują, że zrywane są tylko owoce dojrzałe.
3. PALENIEZielone ziarna kawy są wyjmowane z owoców i transportowane w jutowych workach do palarni (juta chroni przed wilgocią). Ziarna pali się w temperaturze od 200 do 240°C, która nadaje im brązowy kolor. To właśnie temperatura decyduje o ostatecznym odcieniu ziaren, a także ich unikalnym aromacie.
4. MIESZANIEŁącząc różne rodzaje ziaren kawy, można uzyskać mieszankę, która będzie charakteryzować się zrównoważonym aromatem. Ponieważ istnieje niezliczona ilość rodzajów palonych ziaren kawy, możliwe jest uzyskanie nieograniczonej liczby różnych mieszanek. Aby stworzyć odpowiednie połączenie kawowych ziaren, konieczne są lata doświadczenia oraz obszerna wiedza specjalistyczna.
5. ZAPARZANIEPo wypakowaniu ziaren kawa może zostać zaparzona. Pozwól ekspresowi do kawy Philips Saeco, powstałemu w oparciu o filozofię "od ziaren do filiżanki", wykonać pracę za Ciebie. Ekspres mieli ziarna kawy, podgrzewa wodę i przepuszcza ją pod ciśnieniem 15 barów przez idealnie dobraną ilość świeżo zmielonej kawy. Efekt to espresso dla koneserów — intensywne i cudownie aromatyczne, o pełnym smaku, zwieńczone bogatą pianką o delikatnie brązowym zabarwieniu.
Intensywność koloru
Kolor pianki to wynik palenia ziaren i ich wydobycia. Pianka może przybrać barwę od jasnożółtej do ciemnobrązowej. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Prawidłowy proces parzenia to jedyna gwarancja uzyskania idealnego koloru pianki, od kremowego aż po delikatny brąz (od 4 do 7).
Tekstura
Konsystencja pianki zależy od połączenia różnych elementów. Delikatność pianki mierzy się w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 6 do 9 — te wartości oznaczają gęstą, gładką, jedwabistą i błyszczącą piankę.
Intensywność zapachu
Intensywność zapachu zależy od połączenia wielu pozytywnych i negatywnych odczuć. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Optymalne wartości wynoszą od 6 do 9.
Struktura
Struktura kawy espresso wynika bezpośrednio z gęstości, jaką kawa uzyskuje podczas procesu przygotowania. Struktura espresso może wpłynąć na stopień bogactwa smaku, konsystencję kawy oraz na sposób, w jaki postrzegany jest napar. Optymalny zakres wartości wynosi od 6 do 9 w skali od 0 do 9.
Kwasowość
Kwasowość określa wrażenie świeżości towarzyszące piciu kawy. Gwarancją doskonałego smaku espresso jest kwasowość z zakresu od 2 do 5 w skali od 0 do 9.
Gorycz
Gorycz określa typowy gorzki smak, jaki jest odczuwany podczas picia kawy. W przypadku espresso optymalny zakres wartości dla tego parametru wynosi od 2 do 5 w skali od 0 do 9.
Cierpkość
Cierpkość określa typowy wytrawny posmak odczuwalny podczas picia kawy. W przypadku espresso optymalny zakres wartości dla tego parametru wynosi od 0 do 2 w skali od 0 do 9.
Suszone owoce i orzechy
Ten parametr obejmuje doznania zapachowe, jakie kojarzą się z suszonymi owocami i orzechami: migdałami, orzechami włoskimi, daktylami, suszonymi figami i śliwkami. Optymalny zakres wartości tego parametru dla espresso wynosi od 4 do 9 w skali od 0 do 9.
Prażone składniki
Parametr ten obejmuje zapachy takie, jak płatki zbożowe, czekolada czy wanilia, wskazując gradient zapachowy określany przez poziom prażenia ziaren. Odpowiedni zakres wartości dla espresso wynosi od 4 do 9 w skali od 0 do 9.
Ostrość
Ten parametr określa, jak duży wpływ na aromat kawy mają zapachy przypraw, takich jak pieprz, goździki, musztarda czy lukrecja. Optymalny zakres wartości tego parametru dla espresso wynosi od 0 do 4 w skali od 0 do 9.
Spalenizna
Zapach dymu, smażenia i spalenizny to coś, czego nie powinno się czuć, pijąc espresso. Ogólny wpływ tych zapachów na aromat kawy nie powinien przekroczyć wartości 2 w skali od 0 do 9.
Zapach biochemiczny
W espresso nie powinny być wyczuwalne żadne nuty kojarzące się z substancjami biologicznymi bądź chemicznymi. Wartość tego parametru powinna zawsze wynosić od 0 do 2 w skali od 0 do 9.
Trwałość aromatu
Kombinacja wszystkich aromatów kryjących się w kawie powinna utrzymywać się w ustach długo i być intensywna. W przypadku espresso optymalny zakres dla tego parametru wynosi od 6 do 9 w skali od 0 do 9.


Kliknij dowolny element opisu, aby dowiedzieć się więcej.
JAK WYGLĄDA NASZE LATTE MACCHIATO PERFETTO?
Intensywność koloru
Kolor pianki unoszącej się na powierzchni kawy mierzy się w skali od 0 do 9. Pianka może przybrać odcień od bieli do brązu. Jedynie prawidłowy proces jest gwarancją idealnej barwy, jasnej lub kremowej (od 0 do 2).
Ilość pianki
Grubość warstwy pianki unoszącej się na powierzchni kawy nie powinna przekraczać wartości z zakresu od 4 do 6 w skali od 0 do 9.
Struktura
Struktura latte macchiato wynika bezpośrednio z gęstości, jaką kawa uzyskuje podczas procesu przygotowania, oraz ze sposobu ubijania mleka. Struktura cappuccino może wpłynąć na stopień bogactwa smaku, konsystencję kawy oraz na sposób, w jaki postrzegany jest napar. Optymalny zakres wartości wynosi od 4 do 6 w skali od 0 do 9.
Kwasowość
Kwasowość określa, jak bardzo kwaskowy jest smak kawy. Gwarancją doskonałego smaku latte macchiato jest kwasowość z zakresu od 1 do 3 w skali od 0 do 9.
Gorycz
Gorycz określa typowy gorzki smak, jaki jest odczuwany podczas picia kawy. W przypadku latte macchiato optymalny zakres wartości dla tego parametru wynosi od 1 do 3 w skali od 0 do 9.
Cierpkość
Cierpkość określa typowy wytrawny posmak odczuwalny podczas picia kawy. W przypadku latte macchiato optymalny zakres wartości dla tego parametru wynosi od 0 do 2 w skali od 0 do 9.
Intensywność zapachu
Intensywność zapachu zależy od połączenia wielu pozytywnych i negatywnych odczuć. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 4 do 6.
Intensywność smaku mleka
Intensywność smaku mleka to parametr uwzględniający wszystkie bezpośrednie wrażenia, jakie występują podczas wyczuwania mleka w kawie. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 4 do 6.
Moc kawy
Moc kawy to parametr uwzględniający wszystkie bezpośrednie wrażenia, jakie występują podczas wyczuwania smaku kawy. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 2 do 4.
Spalenizna
W przypadku latte macchiato mierzy się także wpływ, jaki wywierają na aromat kawy zapachy dymu, smażenia, spalenizny i gotowanego mleka. Ogólny wpływ tych zapachów na aromat kawy nie powinien przekroczyć wartości od 0 do 2 w skali od 0 do 9.
Substancje biologiczne
W latte macchiato można wyczuć pewne nieznaczne nuty zapachowe kojarzone z substancjami biologicznymi. Ich wpływ na aromat kawy nie powinien przekraczać wartości z zakresu od 0 do 2 w skali od 0 do 9.
Substancje chemiczne
Charakterystyczne zapachy chemiczne, np. siarkowy i alkaliczny, powinny być ledwie wyczuwalne: ich wpływ nigdy nie powinien przekroczyć wartości z zakresu od 0 do 2 w skali od 0 do 9.
Trwałość aromatu
Kombinacja wszystkich aromatów powinna utrzymywać się w ustach długo i być intensywna. W przypadku latte macchiato optymalny zakres dla tego parametru wynosi od 4 do 6 w skali od 0 do 9.


Kliknij dowolny element opisu, aby dowiedzieć się więcej.
JAK WYGLĄDA NASZE CAPPUCCINO PERFETTO?
Intensywność koloru
Kolor pianki unoszącej się na powierzchni kawy zależy od temperatury zastosowanej podczas ubijania mleka i mierzy się go w skali od 0 do 9. Pianka może przybrać odcień od bieli do żółci. Jedynie prawidłowo przeprowadzony proces jest gwarancją idealnej barwy: jasnej lub kremowej (od 0 do 2).
Tekstura
Konsystencja pianki zależy od tego, w jaki sposób mleko połączy się z powietrzem. Delikatność pianki mierzy się w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 6 do 9 — te wartości oznaczają gęstą, jednolitą pianę bez większych pęcherzyków powietrza.
Intensywność zapachu
Intensywność zapachu zależy od połączenia wielu pozytywnych i negatywnych odczuć. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 6 do 9.
Moc kawy
Moc kawy to parametr uwzględniający wszystkie bezpośrednie wrażenia, jakie występują podczas wyczuwania smaku kawy. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 6 do 9.
Intensywność smaku mleka
Intensywność smaku mleka to wypadkowa wszystkich bezpośrednich wrażeń towarzyszących wyczuwaniu mleka w kawie. Mierzy się ją w skali od 0 do 9. Optymalny zakres wartości wynosi od 6 do 9.
Struktura
Struktura cappuccino wynika bezpośrednio z gęstości, jaką kawa uzyskuje podczas procesu przygotowywania, oraz ze sposobu ubijania mleka. Struktura cappuccino może wpłynąć na stopień bogactwa smaku, konsystencję kawy oraz na sposób, w jaki postrzegany jest napar. Optymalny zakres wartości wynosi od 6 do 9 w skali od 0 do 9.
Kwasowość
Kwasowość określa wrażenie świeżości, jakie odnosi się, pijąc kawę. Gwarancją doskonałego smaku cappuccino jest kwasowość od 0 do 3 w skali od 0 do 9.
Gorycz
Gorycz określa typowy gorzki smak, jaki czuć podczas picia kawy. W przypadku cappuccino optymalny zakres wartości wynosi od 3 do 6 w skali od 0 do 9.
Suszone owoce i orzechy
Ten parametr obejmuje doznania zapachowe, jakie kojarzą się z suszonymi owocami i orzechami: migdałami, orzechami włoskimi, daktylami, suszonymi figami i śliwkami. Optymalny zakres wartości tego parametru dla cappuccino wynosi od 4 do 9 w skali od 0 do 9.
Prażone składniki
Parametr ten obejmuje zapachy takie, jak płatki zbożowe, czekolada czy wanilia, wskazując gradient zapachowy określany przez poziom prażenia ziaren. Odpowiedni zakres wartości dla cappuccino wynosi od 4 do 9 w skali od 0 do 9.
Spalenizna
Zapach dymu, smażenia, spalenizny i gotowanego mleka to coś, czego nie powinno się czuć, pijąc cappuccino. Ogólny wpływ tych zapachów na aromat kawy nie powinien przekroczyć wartości od 0 do 2 w skali od 0 do 9.
Zapach biochemiczny
W cappuccino nie powinny być wyczuwalne żadne nuty kojarzące się z substancjami biologicznymi bądź chemicznymi. Wartość tego parametru nie powinna przekroczyć wartości 2 w skali od 0 do 9.
Trwałość aromatu
Kombinacja tych wszystkich aromatów powinna utrzymywać się w ustach długo i być intensywna. W przypadku cappuccino optymalny zakres wartości dla tego parametru wynosi od 6 do 9 w skali od 0 do 9.


Kliknij dowolny element opisu, aby dowiedzieć się więcej.
Kontakt

22 397 15 06*
(Połączenie krajowe*)

Od poniedziałku do piątku 08:00 - 18:00
*połaczenia z tel. komórkowych zgodnie z taryfą operatora

Łącze zostało skopiowane do schowka
Porównaj produkty

Porównaj produkty

Zobacz wszystkie produkty i porównaj je, zanim zdecydujesz.

Uruchom teraz 

Zamów nasz biuletyn

Wprowadź swój adres e-mail

Subskrybuj
Zasady poufności

Potrzebujesz pomocy technicznej?

Skorzystaj z obszernych informacji dotyczących internetowej pomocy technicznej lub skontaktuj się z nami.

Odwiedź stronę pomocy technicznej