Czyszczenie i konserwacja ekspresu do kawy Saeco

 

Odpowiednia konserwacja ekspresu do kawy SAECO jest niezbędna, by móc parzyć wyśmienitą kawę przez cały okres eksploatacji urządzenia. Tutaj znajdziesz wszystkie istotne informacje na temat czyszczenia i konserwacji Twojego ekspresu.

Czyszczenie bloku zaparzającego ekspresu do kawy Saeco

Regularne czyszczenie bloku zaparzającego ekspresu do kawy zapobiega zapychaniu obiegu przez pozostałości kawy.


Cotygodniowe czyszczenie:

Opłucz letnią wodą.

Comiesięczne czyszczenie:

Usuń olej kawowy, używając tabletek odtłuszczających CA6704.

Regularne czyszczenie bloku zaparzającego ekspresu do kawy zapobiega zapychaniu obiegu przez pozostałości kawy.


Cotygodniowe czyszczenie:

Opłucz letnią wodą.

Comiesięczne czyszczenie:

Usuń olej kawowy, używając tabletek odtłuszczających CA6704.

Smarowanie bloku zaparzającego ekspresu do kawy Philips

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

 

Aby zapewnić płynne poruszanie się części mechanicznych, regularnie używaj smaru do bloku zaparzającego.

 

Częstotliwość smarowania:

  • Jeśli parzysz 1–5 filiżanek dziennie, smaruj blok co 4 miesiące
  • Jeśli parzysz 6–10 filiżanek dziennie, smaruj blok co 2 miesiące
  • Jeśli parzysz powyżej 10 filiżanek dziennie, smaruj blok raz w miesiącu

Czyszczenie lejka kawy

 

Wyczyść lejek kawy, aby kawa bez przeszkód przepływała przez ekspres.


Cotygodniowe czyszczenie:

Wyczyść lejek kawy uchwytem łyżki, wkładając go od góry poprzez komorę na zmieloną kawę. Jeśli urządzenie nie ma komory na zmieloną kawę, włóż łyżkę od dołu.

Usuwanie kamienia z urządzenia

 

Z biegiem czasu w ekspresie zaczną gromadzić się białe osady lub kamień. Dzieje się tak we wszystkich urządzeniach elektrycznych, które wykorzystują wodę.


Częstotliwość usuwania kamienia:
Urządzenie poinformuje cię, kiedy nadejdzie czas, aby usunąć kamień. Użyj roztworu preparatu do usuwania kamienia CA6700 ›.

Czyszczenie pojemnika na mleko i spieniaczy do mleka

 

Wyczyść pojemnik na mleko oraz automatyczny i klasyczny spieniacz do mleka, aby utrzymać czystość i uzyskać idealną mleczną piankę.

 

Codzienne czyszczenie:

Wykonaj szybkie czyszczenie po zaparzeniu kawy mlecznej. Wypłucz letnią wodą górne części systemu obiegu mleka.

Cotygodniowe czyszczenie:

Rozłóż i umyj wszystkie elementy w letniej wodzie.

Comiesięczne czyszczenie:

Aby zapobiec zapychaniu się obiegu mleka, wyczyść go za pomocą specjalnego środka do czyszczenia obiegu mleka CA6705 ›.

Znajdź swój ekspres do kawy Saeco według nazwy lub numeru produktu

Wystarczy kilka kliknięć, aby uzyskać więcej informacji na temat czyszczenia i konserwacji ekspresu do kawy Saeco.

Czyszczenie i konserwacja — filmy instruktażowe.

Płukanie bloku zaparzającego

 

Raz w tygodniu płucz blok zaparzający letnią wodą. Raz w miesiącu używaj tabletek odtłuszczających CA6704. Postępuj zgodnie ze wskazówkami krok po kroku zawartymi w instrukcji obsługi.

Smarowanie bloku zaparzającego

 

Aby zapewnić płynne poruszanie się części mechanicznych, regularnie smaruj blok zaparzający ekspresu do kawy.

Czyszczenie automatycznego spieniacza do mleka

 

Codziennie płucz obieg mleka — umieść rurkę do mleka w naczyniu wypełnionym świeżą wodą i naciśnij przycisk spieniania mleka. Raz w tygodniu rozłóż i umyj wszystkie elementy w letniej wodzie. Raz w miesiącu wyczyść spieniacz środkiem do czyszczenia obiegu mleka CA6705.

Czyszczenie zintegrowanej karafki do spieniania mleka  

 

Raz w tygodniu rozłóż i umyj wszystkie elementy w letniej wodzie.

Wykonaj szybkie czyszczenie po zaparzeniu kawy mlecznej. Codziennie płucz górne części obiegu mleka letnią wodą. Raz w miesiącu wyczyść spieniacz środkiem do czyszczenia obiegu mleka CA6705. Postępuj zgodnie ze wskazówkami zawartymi w instrukcji obsługi.

Czyszczenie lejka kawy

 

Raz w tygodniu czyść lejek kawy uchwytem łyżki, wkładając go od góry poprzez komorę na zmieloną kawę. Jeśli urządzenie nie ma komory na zmieloną kawę, włóż łyżkę od dołu.

Jak możemy Ci pomóc?